-
aperitiivi
Ennen ateriaa tarjottava aperitiivi herättää ruokahalun ja virittää tunnelmaan. Hyvä aperitiivi on mieto, raikas ja kuiva.
Odotathan hetken…
-
rasvainen kala
Rasvaisissa kaloissa on usein enemmän makua kuin vähärasvaisissa kalalajeissa. Siksi myös niille sopivat juomat voivat olla astetta runsaampia.
Odotathan hetken…
-
äyriäiset
Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat.
Odotathan hetken…
-
kana, kalkkuna
Kanan ja kalkkunan liha on vaaleaa ja vähärasvaista. Niille sopivat juomat ovat yleensä kevyitä, mutta mitä enemmän ruoassa on makua, sitä täyteläisempi juoma sopii myös lasiin.
Odotathan hetken…
-
luomu
Luonnonmukaisella eli luomutuotannolla tavoitellaan viljelysmaan parempaa hedelmällisyyttä sekä ympäröivän luonnon monimuotoisuuden parantumista. Luomutuotannossa viljelysmaan kyky sitoa ilman hiilidioksidia kasvaa, millä on suotuisia vaikutuksia myös ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta.
-
biodynaaminen
Biodynaaminen viljely täyttää luomutuotannon vaatimukset ja sillä on samat positiiviset ympäristövaikutukset. Merkittävin ero on biodynaamisten valmisteiden käyttö, joita viljelijät käyttävät esimerkiksi köynnösten kasvun tehostamiseksi ja tuholaisten torjuntaan. Tämän lisäksi biodynaamisessa viljelyssä noudatetaan tarkkaa luonnon rytmiä, joka perustuu maan liikkeisiin, vuodenaikojen vaihteluun, kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO942138
-
ALKOHOLI13.5%
-
SOKERI0.0 g/l
-
HAPOT6.5 g/l
-
ENERGIA80.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA39.56 EUR
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAAusonia
-
TAVARANTOIMITTAJABioviini
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Runsaat ja paahteiset valkoviinit ovat suuntäyteisiä, kuivia tai puolikuivia.
Voit löytää viineistä keltaluumun, mausteiden ja tammen paahteisia aromeja. Täyteläinen ja rehevä jälkimaku maistuu suussa pitkään.
KäyttövinkitRunsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi.
Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi loimulohta, savustettua ankkaa tai kermaista sienikeittoa.
TarjoiluValkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa.