Brandyt, armanjakit ja calvadosit

Brandy on yleisnimitys tisleille, jotka on tehty viinistä. Armanjakit ovat viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta. Calvadosit ovat omena- tai päärynäsiideristä valmistettuja tisleitä Ranskan Normandiasta.

Tarjoilu

Brandyt, armanjakit ja calvadosit tarjoillaan sellaisenaan, digestiivinä aterian jälkeen tai drinkkisekoituksissa.

Brandy

  • Brandy on yleisnimitys tisleille, jotka on tehty viinistä.
  • Maultaan brandyt ovat kevyen hedelmäisiä.

Armanjakki

  • Armanjakit ovat alkuperämerkittyjä viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta.
  • Armanjakit ovat maultaan voimakkaan hedelmäisiä.

Calvados

  • Calvadosit ovat alkuperämerkittyjä, omena- tai päärynäsiideristä valmistettuja tisleitä Ranskan Normandiasta.
  • Calvadosien maussa korostuu kypsä omenaisuus ja päärynäisyys.

Tuoksuja ja makuja

Hedelmäinen

Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi

Omenainen, päärynäinen

Calvadosin raaka-aineista tuleva aromi

Kuivahedelmäinen

Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi

Yrttinen

Erilaisten maustekasvien aromeja

Tamminen

Selvä vanhan tammipuun aromi

Setripuinen

Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi

Kaakaoinen, vaniljainen

Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja