Brandyt, armanjakit ja calvadosit
Tarjoilu
Brandyt, armanjakit ja calvadosit tarjoillaan sellaisenaan, digestiivinä aterian jälkeen tai drinkkisekoituksissa.
Brandy
- Brandy on yleisnimitys tisleille, jotka on tehty viinistä.
- Maultaan brandyt ovat kevyen hedelmäisiä.
Armanjakki
- Armanjakit ovat alkuperämerkittyjä viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta.
- Armanjakit ovat maultaan voimakkaan hedelmäisiä.
Calvados
- Calvadosit ovat alkuperämerkittyjä, omena- tai päärynäsiideristä valmistettuja tisleitä Ranskan Normandiasta.
- Calvadosien maussa korostuu kypsä omenaisuus ja päärynäisyys.
Tuoksuja ja makuja
Hedelmäinen
Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi
Omenainen, päärynäinen
Calvadosin raaka-aineista tuleva aromi
Kuivahedelmäinen
Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi
Yrttinen
Erilaisten maustekasvien aromeja
Tamminen
Selvä vanhan tammipuun aromi
Setripuinen
Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi
Kaakaoinen, vaniljainen
Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja