![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/Alko-OnlineShop/fi_FI/br%c3%a4ndikuvat/graafiset-juomat-2020-kuvapankki/123rf_jaapala_jaatynyt_vesi_1250x490.jpg)
Vodkat ja viinat
Vodkien ja viinojen maku on usein neutraali ja kuiva. Makuun vaikuttavat pääraaka-aine ja valmistuksessa syntyneet aromit.
Vodkat ja viinat ovat maatalouden raaka-aineista – esim. vehnästä, ohrasta, rukiista ja perunasta – tehtyjä maustamattomia juomia.
Vodkia voidaan myös maustaa erilaisilla mausteilla ja makuaineilla.
Tarjoilu
Vodkat ja viinat tarjoillaan drinkkisekoituksissa tai jääkylmänä snapsina.
Tuoksuja ja makuja
Lämmin
Makutuntuma pehmeää voimakkaampi ja terävää hennompi.
Neutraali
Aromeiltaan puhdas.
Leveä
Mukana monenlaisia makuvivahteita, neutraalin vastakohta.
Viljainen
Selvä viljaraaka-aineen aromi.