Anna lapselle aikaa ilman alkoholin taakkaa

Arviolta 65 000–70 000 suomalaisen lapsen vanhemmalla on alkoholi- tai muu päihdeongelma. Tehdään siksi lasten harrastuksista kokonaan alkoholista vapaata aikaa.

Perheissä, joissa alkoholia tai muita päihteitä käytetään liikaa, voi lapsen oma harrastus olla tärkeä hengähdyshetki kotiarjesta. Aikuisten juomatottumuksilla voi olla myös merkittäviä vaikutuksia lapsen asenteisiin ja juomatapoihin aikuisena. Näyttämällä alkoholitonta esimerkkiä pystymme vaikuttamaan lastemme tulevaisuuteen positiivisella tavalla.

Alkon ja Olympiakomitean yhteinen Lapsen taakka -kampanja herättää keskustelua siitä, onko maltillisenkaan alkoholinkäytön kuuluttava joka tilanteeseen, kuten esimerkiksi lasten harrastuksiin. Kannustamme lasten urheiluharrastuksissa vaikuttavia aikuisia alkoholinkäytön nollalinjaan.

Alko tukee lasten ja nuorten liikkumista

Alko ja Olympiakomitea haluavat yhdessä edistää kaikkien suomalaisten, erityisesti lasten ja nuorten, liikkumista. Moni nuori on mukana seuratoiminnassa. Urheiluseuratoiminnan tavoitteena on edistää päihteettömyyttä ja kannustaa nuoria liikunnalliseen elämäntapaan myös vanhempana. Lue lisää Alkon ja Olympiakomitean yhteistyöstä.

Lähde:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos