Hanapakkaukset kiertoon

Voit palauttaa hanapakkausten sisäpussit ja viinipussit Alkon myymälöissä oleviin keräysastioihin Lounais-Suomessa, Tampereen seudulla, Helsingissä ja Uudellamaalla. Keräysastiaan voit palauttaa kaikki  viinipussit ja hanapakkausten sisäpussit muovisine hanoineen. Pakkausten kartonkikuoret lajitellaan kartonkiin.

Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei ole tällä hetkellä yhtenäistä keräysjärjestelmää Suomessa. Hanapakkausten sisäpussien ja viinipussien alumiini ja etyylivinyylialkoholia sisältävä eristekerros hankaloittavat materiaalin kierrätystä. Eristekerroksen tehtävänä on suojata tuotetta hapettumiselta, mutta yhdistelmämateriaalit voivat olla haasteellisia kierrätysprosessissa.

Alkojen keräyspisteissä kerätyistä viinipusseista valmistetaan kierrätyspolttoainetta, jolla korvataan kivihiiltä sementin valmistuksessa. Myös pussien alumiini pystytään hyödyntämään, sillä se sitoutuu tuotantoprosessissa kokonaan lopputuotteeseen.

Keräysalueella muutama poikkeusmyymälä

Keräys on käynnissä Lounais-Suomen, Tampereen seudun, Helsingin ja Uudenmaan myymälöissä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Keräyksessä eivät ole mukana:

  • Helsinki: keskusta Sokos, Wanha Kauppahalli, Eteläesplanadi
  • Lounais-Suomi: Jomala Maxinge Center, Maarianhamina Sittkoff, Säkylä, Eura, Eurajoki, Rauma keskusta, Rauma Äyhö ja Turku keskusta Kauppahalli

Alkon keräysalueen ulkopuolella tyhjät pakkaukset voi lajitella paikkakuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti. Lue lisää pullojen, tölkkien ja muiden pakkausmateriaalien kierrätyksestä ja tutustu lajitteluohjeisiin.