Lydia – Pahimmat hirviöt eivät aina asu saduissa

Lydia on peli, joka murtaa käsityksiä siitä, millainen peli voi olla ja mitä se voi käsitellä.

Kyseessä on enemmänkin kokemus, jossa pelaaja saadaan samaistumaan pienen tytön elämään alkoholistiperheessä. Lydiassa pelaaja hyppää mukaan häpeän, epätietoisuuden ja itsesyytösten maailmaan. Nämä tunteet ovat monelle valitettavan arkipäiväisiä, mutta pelissä ne voi kokea turvallisesti ruudun kautta. Lydia saikin alkunsa halusta tuoda nuo tunteet ja tunnelmat esille helposti ymmärrettävällä ja modernilla tavalla: pelin muodossa.

Platonic Partnership pelistudiomme perustettiin alkuvuodesta 2017 intohimona luoda uudenlaisia tarinankerronnallisia pelejä ja elämyksiä. Julkaisimme Lydian kesäkuussa 2017 ja se sai välittömästi paljon huomiota eri medioissa ympäri maailman. Suomalainen peli, jonka pääteemana on alkoholismi lapsen näkökulmasta, kiinnostaa kansainvälisesti ja pelin alkuperä vain lisää tarinan uskottavuutta. Aihe on niin arka ja vaiettu, ettei edes meillä koti-Suomessa siitä juurikaan puhuta. Vielä vähemmän siitä puhutaan lapsen näkökulmasta aikuista kiinnostavassa muodossa.

Tavoitteemme on luoda visuaalisesti näyttäviä, tarkoitukseensa vahvasti nojautuvia ja täysin uudenlaisia kokemuksia pelaajille ja kehittämiemme virtuaalitodellisuusratkaisujen käyttäjille.

Samalla halusimme pystyä käsitellemään kipeitäkin asioita hieman eri näkökulmasta tai eri tavalla kuin aiemmin. Tarkoituksemme ei ollut luoda Lydiasta opetuspeliä alkoholin haitoista, vaan tuottaa laajempi kokemus alkoholin vaikutuksista lähipiiriin ja etenkin lapsiin.

Lydia onkin nurinkurinen viihdepeli eli toisin sanoin hyvä ja turvallinen pahanmielenpeli, jonka tarkoitus on nostattaa pelaajassa tunteita ja ajatuksia. Jos yksikin pelaaja kokee ymmärtävänsä enemmän alkoholismista tai alkaa miettiä omaa alkoholinkulutustaan, olemme saavuttaneet tavoitteemme pelin kanssa. Saamamme palautteen mukaan tavoitteemme on täyttynyt lukuisia kertoja, mutta työ alkoholismin vaikutusten ymmärtämisessä on vielä kesken.

Lydia on kestoltaan noin tunnin pituinen. Peli on jaettu lukuihin ja voit keskeyttää pelaamisen missä kohtaa tahansa ja jatkaa sitä myöhemmin.

Toivomme, että jokainen tarttuisi tähän tilaisuuteen pelata Finnish Game Awardseissa vuoden 2017 Luova saavutus-ja Pelaajien valinta vuoden peliksi -palkinnot voittanutta peliä. Olemme äärettömän ylpeitä saadessamme tuoda pelimme Alkon kanssa kaikkien suomalaisten saataville suomenkielisenä julkaisuna.

Ajatuksia herättäviä hetkiä pelimme seurassa!

Platonic -pojat

Alun perin englanninkielisenä tuotettu ja maksullinen pc-peli on nyt julkaistu ilmaisena mobiiliversiona ja käännetty suomeksi. Alko tarjoaa yli 18-vuotiaille tarkoitetun pelin maksuttomasti kaikille suomalaisille iOS- ja Android-sovelluskaupoissa.

Lataa peli käyttöön iOS-laitteelle.

Lataa peli käyttöön Android-laitteelle.

 

#nofilter-blogitekstit