Hyvinvointia nuorille yhdessä Olympiakomitean kanssa

Alko ja Suomen Olympiakomitea edistävät yhdessä kaikkien suomalaisten, ja erityisesti lasten sekä nuorten liikkumista, hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.

Moni nuori urheilee osana seuratoimintaa. Urheiluseuratoiminnassa tavoitteena on edistää päihteettömyyttä ja kannustaa nuorta liikunnallista elämäntapaan myös vanhempana. Myös urheiluseuratoiminnan aikuiset, esimerkiksi valmentaja ja vapaaehtoiset vanhemmat, näyttävät omalla esimerkillään mallia lapsille ja nuorille.

Yli 15 vuotta jatkunut yhteistyö on alkanut jo vuonna 2003 ensin Nuoren Suomen, sittemmin Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon ja nykyään Olympiakomitean kanssa.

Annetaan nuorelle siivet

Olympiakomitean Nuorelle siivet -lahjoituskampanja kerää varoja Suomen urheiluakatemioissa urheileville nuorille. Urheiluakatemia on alueellinen verkosto oppilaitoksia, urheiluseuroja ja asiantuntijaorganisaatioita, jotka mahdollistavat sen, että nuori pystyy yhdistämään urheiluvalmennuksen ja koulunkäynnin sujuvasti. Nuorelle siivet -kampanjassa kerätyillä varoilla tuetaan koulupäivien aikaista urheiluvalmennusta. Alko on yksi Nuorelle siivet -kampanjan pääyhteistyökumppaneista. Lue lisää Nuorelle siivet -kampanjasta.

Seuratoiminta liikuttaa suomalaisia

Yli 42 % suomalaisista osallistuu urheiluseuratoimintaan tavalla tai toisella. 9-15-vuotiaista lapsista ja nuorista yli 60 % urheilee osana seuratoimintaa. (Lähde: Liitu-tutkimus) Monella suomalaisella siis sykkii seurasydän. Myös alkolaisten joukosta löytyy useita urheiluseurassa aktiivisesti toimivia. Lue lisää alkolaisten #seurasydän-tarinoita.

Alko on jo vuosien ajan tukenut Olympiakomitean kautta urheiluseuroja, joiden toiminnan tavoitteissa on päihteettömyyden edistäminen sekä liikunnallisen ja terveellisen elämäntavan edistäminen. Seuratoiminta myös vahvistaa yhteisöllisyyttä, ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Syyskuussa 2019 alkanut Olympiakomitean #seurasydän-kampanja nostaa esiin suomalaisen urheiluseuratoiminnan yhteisöllisyyttä sekä kannustaa kaikkia seuratoiminnassa mukana toimivia jakamaan omia seuratarinoitaan häshtägillä #seurasydän.

Alko palkitsee vuoden urheiluseuran Urheilugaalassa

Vuosittain järjestettävässä Urheilugaalassa Alko palkitsee vuoden urheiluseuran lahjoittamalla 10 000 euron stipendin seuran toimintaan. Vuonna 2018 Vuoden urheiluseurana palkittiin Helsingin Uimarit. Stipendillä on hankittu apuvälineitä, esimerkiksi videokamera ryhmien käyttöön. Lue lisää vuoden 2018 voittajasta.


Helsingin Uimarit palkittiin urheilugaalassa vuoden urheiluseurana. Kuva: Urheilugaala / Eemeli Sarka

Aiempien vuosien voittajat:

Olympiakomitea on yksi Urheilugaalaa järjestävistä tahoista.

Lasten ja nuorten harrastusten tulee olla päihteettömiä − myös aikuisilla

Valitettavan moni suomalainen lapsi kasvaa perheessä, jossa ainakin toisella vanhemmista on vakava alkoholi- tai huumeongelma. Alkon ja Olympiakomitean Lapsen taakka -kampanja herättää keskustelua siitä, onko maltillisenkaan alkoholinkäytön kuuluttava joka tilanteeseen, kuten esimerkiksi lasten harrastuksiin. Lue lisää ja katso koskettava kampanjavideo.