Alkolaisilla sykkii #seurasydän

#Seurasydän on syyskuussa 2019 alkanut Olympiakomitean kampanja. Sen tarkoituksena on nostaa esiin suomalaisen urheiluseuratoiminnan yhteisöllisyyttä sekä kannustaa kaikkia seuratoiminnassa mukana toimivia kertomaan ja jakamaan omia seuratarinoitaan.

Yli 42 % suomalaisista osallistuu urheiluseuratoimintaan tavalla tai toisella (Lähde: Liitu-tutkimus). Myös alkolaisten joukosta löytyy useita urheiluseurassa aktiivisesti toimivia, joilla rinnassaan sykkii #seurasydän.

Alko ja Olympiakomitea edistävät yhdessä kaikkien suomalaisten, ja erityisesti lasten sekä nuorten liikkumista, hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja. Lue lisää yhteistyöstä.

Tutustu alkolaisten #seurasydän-tarinoihin

Tiia ♥ pesäpallo

Olen Tiia, seurani on Ulvilan Pesä-Veikot. Molemmat tyttäremme pelaavat UPV:n junnujoukkueissa vanhemman tytön toimiessa myös tuomarina. Tehtäviini kuuluu kaikki mahdollinen pelinjohtoa ja valmennusta lukuun ottamatta. Talkoilen myös edustusjoukkueen kotipeleissä. Meidät valittiin UPV:n vuoden pesisperheeksi 2018.

Tiia, valikoimamestari ja myyjä, Ulvila


Virpi ♥ cheerleading

Oma harrastusseurani on Golden Spirit, mutta teen seuratyötä myös tyttären seurassa HAC:ssa.

Minut tapaa cheer-tapahtumissa kortillisena järjestyksenvalvojana, kisa-avustajana, kannustajana tai itse kisaamassa. Lisäksi toimin apuvalmentajana GS:n paracheer -joukkueessa. Seuratoiminta antaa minulle liikkumisen, auttamisen ja yhdessä toimimisen iloa. Cheerful!

Virpi, HR-asiantuntija, pääkonttori Helsinki


Markku ♥ suunnistus

Toimin suunnistusseurani Angelniemen Ankkurin Johtokunnan jäsenenä ja vastuullani seurassa on markkinointi ja yhteistyösopimukset. Kuulun myös seuran edustusurheilijoihin ja minulta löytyy muutamia top10 sijoituksia SM-kilpailuista.

Seuratoiminnassa minulle tärkeintä on mahdollistaa harrastaminen kaikille ja innostaa nuoria harrastuksen pariin. Olen päässyt ohjaamaan seuramme nuorten talviharjoituksia ja on mukava nähdä innokkaat nuoret urheilun parissa. Suunnistus on ollut aina lapsesta asti menossa mukana, koska isäni on vanha huippusuunnistaja ja pienestä pitäen olen ollut suunnistusreissuissa mukana. Suunnistus on oikeastaan minulle elämäntapa ja haluan myös omalle pojalleni opettaa suunnistuksen hienouden ja luonnossa liikkumisen taidon.

Markku, myyjä, Salo

Salla ♥ muodostelmaluistelu

Hei, Olen tyttäreni muodostelmaluistelujoukkueen Linnaea Borealisin varainkeruuvastaava. Seura on Oulun Luistelukerho.

Joukkue tarvitsee rahaa kisamatkoihin ja leireihin. Jotta maksut perheille eivät kävisi kohtuuttomaksi keräämme yhteisesti rahaa erilaisilla talkoilla ja myyntikampanjoilla. Tänä kesänä olemme myyneet kotisäkkejä ja erilaisia pesuaineita. Minun tehtäväni on mm. koota myynnit, tilata tuotteet ja lajitella ne ostajille. Lisäksi pidän kirjaa myynneistä.

Teen mielelläni työtä tyttäreni harrastuksen eteen ja lajin, jota rakastan.

Salla, palvelupäällikkö, Oulu


Mira ♥ golf

Toimin seura-aktiivina Katinkulta Golf Ry:ssä, joka on noin 1200 jäsenen golfseura Vuokatissa. Olen toiminut seurassani hallituksen- ja naistoimikunnan jäsenenä sekä ladykapteenina. Lisäksi olen toiminut erilaisissa talkootehtävissä, kuten kilpailujohtajana. Lajiin ja seuratyöskentelyyn innostuin vanhempien jalanjäljissä. On mahtavaa päästä tekemään tärkeää seuratyötä rakkaan lajin parissa.

Mira, myyjä ja palvelumestari, Sotkamo


Sanna ♥ triathlon

Seurasydämeni sykkii Triathlon Vantaassa, jossa toimin hallituksen puheenjohtajana ja junnujen valmentajana. Kuulun myös Triathlonliiton hallitukseen ja toimin vanhemman roolissa lasteni urheiluseuroissa. Seuratoiminnassa palkitsevinta on iloisessa ilmapiirissä ja yhdessä tekemällä aikaansaadut onnistumiset, uuden oppiminen ja vahva me-henki seuraväen kesken.

Sanna, projektikoordinaattori, pääkonttori Helsinki