Miten sinä voit auttaa yksinäistä nuorta? – Nuorten Akatemia & Alko Päihdepäivillä

Nuorten Akatemia ja Alko ovat mukana yhteiselle ständillä 19.–20.5.2021 virtuaalisesti järjestettävillä Päihdepäivillä. Tervetuloa yhteisille messusivuillemme!

Nuorten Akatemian Mahis-toiminnan tavoitteena on haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien nuorten hyvinvoinnin ja elämänhallinnan vahvistaminen. Alko on tukenut Mahista yli 20 vuoden ajan ehkäisten nuorten yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Tutustu sivun tarjontaan saaden ajatuksia ja ideoita siihen, miten sinä voit auttaa yksinäistä nuorta!

Lue lisää mahis.info >>

1. Vietä hetki rentoutuen

Nuorten Akatemian Päihdepäiviä varten luoma 12 minuutin video sisältää kaksi rentoutumisharjoitusta. Samalla ne tarjoavat makupalan Nuorten Akatemian järjestämistä Fragile – Särkyvää -koulutuksista.

2. Tutustu Nuorten Akatemian Mahis-toimintaan

Mahis-toiminnan tarkoituksena on tukea haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia, pääosin 13–17-vuotiaita nuoria oman elämänhallinnan vahvistamisessa ja osallisuuden kokemusten saamisessa. Alko on tukenut Mahis-toimintaa jo yli 20 vuoden ajan.

Tutustu Mahis-esitteeseen >>

3. Kouluttaudu Mahis-ohjaajaksi!

Mahis-koulutus voi palvella ihan jokaista nuorten parissa toimivaa aikuista. Olitpa tuore alan ammattilainen tai tehnyt nuorten parissa jo pitkän uran, Mahiksesta saat valmiuksia haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien nuorten kohtaamiseen, nuorten hyvinvoinnin edesauttamiseen sekä monenlaisten nuorten osallisuuden mahdollistamiseen.

Mahis-ohjaajakoulutuksen jälkeen voit halutessasi kouluttautua lisää Fragile-koulutuksessa. Fragile-koulutus antaa eväitä tunne- ja kehotietoisuutta vahvistavien menetelmien käyttöön nuorten kanssa. Koulutus on tarkoitettu kaikille Mahis-ohjaajille, aiempaa kokemusta luovista menetelmistä et tarvitse.

Tilaa Mahis-koulutus >>

Tutustu Fragile-koulutuksiin >>

Fragile-Minipakkaan on koottu tutustuttavaksi maistiaiset Mahiksessa tuotetusta Fragile-harjoituskokonaisuudesta. Minipakasta löytyy tietoisuus-, kuvataide-, draama- ja kehollisuusharjoitus, joita voit hyödyntää sekä ryhmien kanssa sekä yksilötyössä.

Lataa ja tulosta Fragile-minipakka >>

4. Kerrothan meille kiinnostuksestasi

Kartoitamme ohjaajien halukkuutta ehkäisevän päihdetyön tekijöille suunnattuun omaan Mahis-koulutukseen. Jos koet asian kiinnostavaksi, käythän vastaamassa pieneen kyselyymme. Lomakkeen täyttö vie aikaa vain parisen minuuttia. Vastausten perusteella päätämme mahdollisen koulutuksen järjestämisestä sekä paikkakunnasta.

Vastaa kyselyyn >>

5. Tarjoa Mahiksia omille nuorillesi

Mahis-ohjaaja voi olla nuorelle elämän tärkeä aikuinen, joka mahdollistaa turvallisen kasvun yhdessä toisten nuorten kanssa. Ystävyyssuhteet, harrastukset, positiiviseen ryhmään kuulumisen tunne ja omien vahvuuksien löytäminen ovat useimmiten Mahis-ryhmien nuorten elämässä havaittuja vaikutuksia.

Onko lähelläsi aikuisen tukea ja aikaa sekä toisten nuorten seuraa ja yhteistä toimintaa kaipaavia nuoria? Mahis-ohjaajana voit koota oman Mahis-ryhmäsi ja olla näin lisäämässä nuorten hyvinvointia ja vähentämässä yksinäisyyttä. Mahista voit hyödyntää osana omaa työtäsi joko yksin tai toisten ohjaajien kanssa yhdessä. Mahis tarjoaa mahdollisuuksia moniammatilliseen yhteistyöhön nuorten hyvinvointia edesauttavasti.

Tutustu Mahikseen, innostu ja ota nuoret mukaan!

Lue lisää mahis.info >>