Yritystilin avaaminen asiakaspalvelun kautta

Alkon verkkokaupan yritysasiakkaaksi voivat rekisteröityä kaikki tahot, joilla on Y-tunnus ja joiden tiedot löytyvät asiakastiedon rekisteristä. Jos päättäjätietoja ei löydy rekisteristä, avaamme yritystilin puolestanne. 

Alkon verkkokaupan yritysasiakkaaksi voivat rekisteröityä kaikki tahot, joilla on Y-tunnus. Rekisteröitymistä varten yrityksen päättäjätietojen on oltava asiakastiedon rekisterissä, jolloin yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi luoda verkkokauppaan tunnukset itse. 

Jos päättäjätietoja ei löydy asiakastiedon rekisteristä, avaamme yritystilin puolestanne. Tällaisia toimijoita ovat muun muassa yhdistykset, järjestöt, seurakunnat, kunnat ja oppilaitokset.

Toimita meille nämä tiedot verkkokaupan yritystilin avaamista varten

Tarvitsemme verkkokauppatilin avaamista varten dokumentin, josta käyvät ilmi yrityksenne nimenkirjoitusoikeudelliset henkilöt. Tämä dokumentti voi olla esimerkiksi yhdistysrekisteri- tai pöytäkirjanote, tai muu virallinen selvitys tiliä perustavan henkilön nimenkirjoitusoikeudesta. Dokumentin tai otteen tulee olla enintään 3 kuukautta vanha.

Verkkokauppatilin avaamisen yhteydessä lisäämme tilille myös pääkäyttäjän. Pääkäyttäjäksi voidaan määrittää myös henkilö, jolla ei ole nimenkirjoitusoikeutta. Tällöin tarvitsemme nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön allekirjoittaman valtuutuksen. Valtakirjan voi laatia vapaamuotoisesti tai hyödyntää tätä ladattavaa mallipohjaa. Tilin avaamisen jälkeen pääkäyttäjä voi tarvittaessa kutsua käyttäjiksi muita henkilöitä.

Tilin avaamista varten tarvitsemme:

• Y-tunnus
• Yrityksen nimi
• Pääkäyttäjän nimi
• Yrityksen katuosoite
• Pääkäyttäjän sähköpostiosoite
• Pääkäyttäjän matkapuhelinnumero

Dokumentin voi lähettää sähköisesti (esim. pdf-tiedosto) osoitteella asiakaspalvelu@alko.fi tai postitse osoitteella Alko Oy, Asiakaspalvelu, PL 99, 00101 Helsinki.

Lisätietoja:

• Yrityksen osoitteen tulee olla katuosoite, sillä postilokero-osoite ei voi toimia verkkokauppatilauksen toimitusosoitteena.
• Puhelinnumeron tulee olla matkapuhelinnumero, jotta yrityksesi voi vastaanottaa toimitusaikatauluun liittyviä tekstiviestejä.
• Huomiothan, että samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää eri verkkokauppatileillä (esim. henkilökohtainen ja yrityksen).
• Mikäli nimenkirjoitusoikeuksellisuudesta kertova dokumentti on yli 3 kuukautta vanha, mutta sen sisältämät tiedot eivät ole muuttuneet, tarvitsemme sen lisäksi todistajan allekirjoituksen. Lisää allekirjoituksen yhteyteen todistajan nimenselvennys sekä päivämäärä.