Porsaanfilee, porsaankare, kasslerpaisti

Porsaanfilee sopii kokonaisena tai paloiteltuna niin grillattavaksi, paistettavaksi kuin uunissa paahdettavaksi. Suikaloituna se sopii myös esimerkiksi vokkeihin.

Maku on melko mieto, joten possunfileen juoman ei kannata olla kovin tuhti. Porsaan kyljysselälle eli kareelle sekä kasslerpaistille käyvät samat juomat.

Juomasuositus
Juomasuositus
Porsaanfileen viiniksi sopii suhteellisen kevyt punaviini. Valitse esimerkiksi marjaisa ja raikas punaviini, vaikka pinot noir.

Jos filee on grillattu, lasiin sopii astetta runsaampi mehevä ja hilloinen punaviini. Valitse vaikka makutyypin carmenère Chilestä, espanjalainen tempranillo tai makutyypin viini Italian Venetosta.

Porsaanlihaan yhdistetään usein hedelmiä. Silloin lasiin sopii myös hedelmäinen ja melko kevyt valkoviini. Valitse esimerkiksi pirteä ja hedelmäinen chardonnay tai saman makutyypin kuiva tai puolikuiva riesling.

Omenaiselle porsaanfileelle sopii myös kypsän omenainen kuiva siideri. Valitse esimerkiksi kuiva ranskalainen tai englantilainen omenasiideri.

Oluessa saa olla makua ja runsautta. Valitse esimerkiksi vahva lager tai ale, vaikka india pale ale.