Porsas

Porsaanliha on vaaleaa, mureaa ja maukasta. Toisinaan sitä saatetaan käyttää korvaamassa myös vaaleaa vasikan lihaa. Porsaan juomavalinnat voivat olla astetta kevyempiä.

Juomasuositus
Vasikka ja porsas

Vasikan ja porsaan punaviineiksi käyvät etenkin makutyyppien marjaisa ja raikas sekä pehmeä ja hedelmäinen viinit. Niiden suhteellinen keveys ei jyrää lihan kevyehköä makua.

Myös mehevä ja hilloinen punaviini voi olla paikallaan silloin, kun ruoka on saanut runsaasti paistopinnan makua esimerkiksi grillistä.

Vasikka ja porsas sopivat myös runsaiden valkoviinien seuraan. Voit valita esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viinin, jonka hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Täyteläinen, tammikypsytyksen pyöristämä runsas ja paahteinen -makutyypin viini on toinen toimiva vaihtoehto. 

Varsinkin porsasruoat ovat usein perinteisiä olutruokia. Vasikan ja porsaan seuraan sopivat esimerkiksi kokonaisuutta raikastavat pils ja vehnäolut sekä niitä astetta tukevampi tumma lager. Grillatun possun kanssa toimii mainiosti myös ryhdikäs ja aromikas india pale ale.