-
kana, kalkkuna
Kanan ja kalkkunan liha on vaaleaa ja vähärasvaista. Niille sopivat juomat ovat yleensä kevyitä, mutta mitä enemmän ruoassa on makua, sitä täyteläisempi juoma sopii myös lasiin.
Odotathan hetken…
-
rasvainen kala
Rasvaisissa kaloissa on usein enemmän makua kuin vähärasvaisissa kalalajeissa. Siksi myös niille sopivat juomat voivat olla astetta runsaampia.
Odotathan hetken…
-
porsas
Porsas on maultaan miedompaa kuin esimerkiksi naudanliha. Siksi myös juomavalinnat voivat olla astetta kevyempiä.
Odotathan hetken…
-
salaatit, kasvisruoka
Useimpien salaattien ja kasvisruokien makuun sopii raikas ja melko kevyt viini. Samoin olutpareina viihtyvät ennen kaikkea vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet oluet.
Odotathan hetken…
-
luomu
Luonnonmukaisella eli luomutuotannolla tavoitellaan viljelysmaan parempaa hedelmällisyyttä sekä ympäröivän luonnon monimuotoisuuden parantumista. Luomutuotannossa viljelysmaan kyky sitoa ilman hiilidioksidia kasvaa, millä on suotuisia vaikutuksia myös ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta.
-
biodynaaminen
Biodynaaminen viljely täyttää luomutuotannon vaatimukset ja sillä on samat positiiviset ympäristövaikutukset. Merkittävin ero on biodynaamisten valmisteiden käyttö, joita viljelijät käyttävät esimerkiksi köynnösten kasvun tehostamiseksi ja tuholaisten torjuntaan. Tämän lisäksi biodynaamisessa viljelyssä noudatetaan tarkkaa luonnon rytmiä, joka perustuu maan liikkeisiin, vuodenaikojen vaihteluun, kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin.
-
ympäristövastuullinen pakkaus
Ympäristövastuullinen pakkaus -symbolilla merkitään ympäristösertifioidut pakkaukset ja kevyemmät lasipullot.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO543247
-
ALKOHOLI13.0%
-
SOKERI1.0 g/l
-
HAPOT4.2 g/l
-
ENERGIA70.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA26.52 EUR
-
LISÄTIETOSaattaa sisältää sakkaa
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAM. Chapoutier
-
TAVARANTOIMITTAJAVinetum
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Pirteät ja hedelmäiset valkoviinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä.
Voit löytää viinien runsaasta hedelmäisyydestä keltaluumun, omenan ja persikan aromeja. Maun hapokkuus raikastaa jälkimaun ruokapöytään istuvaksi.
KäyttövinkitViinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi.
Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi erilaisia tapaksia tai antipasteja, katkarapusalaattia tai sushia.
TarjoiluValkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa. Mitä makeampi viini on, sitä viileämpänä sen voi tarjoilla.