-
pikkusuolaiset
Pikkusuolaisten kanssa voi nauttia monipuolisesti erilaisia juomia. Usein niitä tarjotaan ennen varsinaista ateriaa, jolloin juoman kannattaa olla mieto ja raikas.
Odotathan hetken…
-
kana, kalkkuna
Kanan ja kalkkunan liha on vaaleaa ja vähärasvaista. Niille sopivat juomat ovat yleensä kevyitä, mutta mitä enemmän ruoassa on makua, sitä täyteläisempi juoma sopii myös lasiin.
Odotathan hetken…
-
vähärasvainen kala
Vähä- ja keskirasvaiset kalat ovat maultaan suhteellisen mietoja. Juomat saavat olla siksi melko kevyitä ja raikkaita.
Odotathan hetken…
-
salaatit, kasvisruoka
Useimpien salaattien ja kasvisruokien makuun sopii raikas ja melko kevyt viini. Samoin olutpareina viihtyvät ennen kaikkea vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet oluet.
Odotathan hetken…
-
vegaaninen
Vegaanisen juoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO740704
-
ALKOHOLI5.6%
-
ENERGIA50.0 kcal/100 ml
-
OLUTTYYPPIerikoisuus (erikoisuus)
-
LITRAHINTA11.76 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
LISÄTIETOSisältää sakkaa. Pienpanimo
-
KATKEROAINEET10.0 EBU
-
KANTAVIERRE12.7 °P
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää ohramallasta. Sisältää vehnämallasta
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAkruunukorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAMallaskosken panimo
-
TAVARANTOIMITTAJAMallaskoski
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Erikoisuudet ovat harvinaisempia oluttyyppejä tai tyylillisesti vaikeammin yhdistettävissä yleisesti tunnettuihin oluttyyppeihin.
Maku vaihtelee kirpeän raikkaista miedoista oluista täyteläisen makeisiin vahvoihin oluisiin. Joukossa on pinta- ja pohjahiivaoluita sekä spontaanikäymisoluita.
KäyttövinkitOsa oluterikoisuuksista on vanhoja paikallisia perinneoluita ja osa aivan uusia tuotteita. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa lambic, hedelmäoluet, savuoluet, luostarioluet, maustetut oluet, saison ja sahti.
Kokeile esimerkiksi luostariolutta ja mustaleimaista emmentalia, kirsikkaolutta ja briejuustoa, savuolutta ja barbeque-maustettuja grillivartaita tai sahtia ja saunapalvattua kinkkua.
TarjoiluOluterikoisuuksien tarjoilulämpötila vaihtelee hyvin viilennetyistä hieman viilennettyihin eli 7–14-asteeseen. Kysy asiantuntevalta myyjältä apua oikeasta lämpötilasta!