Fårstek

Stek och sadel av får eller lamm och lammkrona tillagas vanligen genom att steka i ugn, ofta kryddad med örter och vitlök. Den läckra smaken är rätt så kraftig, så också drycken får vara smakrik och fyllig.

Dryckesförslag
Dryckesförslag fårstek

Fårstek matchas av ett fylligt rödvin av smaktypen robust och kraftigt, förslagsvis på Cabernet Sauvignon-, Shiraz- eller Syrahdruvor.

Välj ett rött vin av den här smaktypen exempelvis från Australien eller Argentina.

Om du vill kan du i synnerhet till mildare lammstek också välja lättare rödvin, till exempel av smaktypen nyanserat och utvecklat eller mustigt och syltigt.

Traditionella rödviner till lammstek kommer bland annat från franska Bordeaux och Rhône samt från spanska Rioja och Ribera del Duero. Också fylliga viner från Portugal och Toscana passar fint.

Bra öl till fårstek är fylligt, exempelvis mörk lager, stark lager och ale.