Vildsvin

Vildsvin är ursprungligen en europeisk art som också spridits till övriga delar av världen. Köttet är mörkt, ganska grovtrådigt med smak av vilt. Eftersom smaken är kraftigare än på griskött, ska också drycken vara fylligare. Vildsvin tillagas i regel tills köttet är genomstekt, så vinet kan vara relativt mjukt.

Dryckesförslag
Vildsvin

Ta till exempel ett mustigt och syltigt eller nyanserat och utvecklat rött vin till vildsvin. De är lämpligt aromatiska och fylliga. Överväg druvor som Syrah, Shiraz, Cabernet Sauvignon och Merlot från vinregionerna Toscana, Veneto eller Portugal. Likaså är rödvin från sydvästra Frankrike och fylliga viner från Rhône värda att prova till vildsvin.

Om du tillreder vildsvinsköttet genom att koka kan du också servera det med ett vitt vin. Framför allt generöst och rostat vitvin med rondör av ekfatslagring fungerar utmärkt.

Öl får vara lika fylligt som köttet. Välj exempelvis mörk lager, ale exempelvis från Belgien, eller stout och porter.