-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
tapas och antipasti
Urvalet av antipasti och tapas är brett. Det bästa dryckesvalet är en rätt så lätt och frisk dryck som matchar de många olika smakerna.
Ett ögonblick…
-
blinier
Till blinier passar viner, som har fräschhet och syrlighet som bryter fettet i maten. Även ölet kan vara lätt och fräscht, men samtidigt trivs också rikligt maltiga öltyper med boveteblinier.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER549207
-
ALKOHOL12.5%
-
SOCKER2.0 g/l
-
SYROR6.5 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS24.08 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTTerras Gauda
-
SUPPLIERVinic
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och strukturerade vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta med inslag av mineraler och örter.
Du kan också känna aromer av citrusfrukter, krusbär och svarta vinbär. Syran stramar upp dem till ideala matviner.
Passar tillDe nyanserade aromerna kombineras med en stram syra som gör att vinerna trivs bra tillsammans med såväl fisk och skaldjur som lite starkare smaker.
Servera dessa viner med till exempel inhemska kräftor, musselrätter eller blinier.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.