Kumppaniverkko

Alkon Kumppaniverkossa voi tehdä tarjouksia uusista tuotteista sekä hallinnoida jo valikoimassa olevien tuotteiden tietoja sekä elinkaarta.

Kumppaniverkko on Alkon tavarantoimittajille maksuton. Kumppaniverkon tunnusten saaminen edellyttää sopimuksen tekoa Alkon kanssa. Tunnukset ja salasanan saa sen jälkeen, kun on lähettänyt erillisessä liitteessä olevan Kumppaniverkko-sopimuksen täytettynä ja allekirjoitettuna sähköpostitse osoitteeseen purchasinghelp@alko.fi. Sopimuksen tekevän kumppanin tulee olla sama, joka tekee tarjoukset Alkolle.

Tuotteiden tarjoaminen Kumppaniverkon kautta nopeuttaa tarjousprosessia ja antaa mahdollisuuden seurata tarjouksen etenemistä tarjousprosessissa. Kumppaniverkon tuotehallintaosiosta voi tarkastella omien tuotteiden tietoja, tehdä tuotemuutoksia, päivittää markkinointitietoja tai hoitaa tuotteen elinkaaren lopettamisen. Kaikista tavarantoimittajan tai agentin tuotteista on Kumppaniverkossa tuotekortti, jonka kautta hallinnoidaan kaikkia tuotteeseen liittyviä tietoja.

Kumppaniverkko sijaitsee osoitteessa https://extranet.alko.fi/partnernetwork ja sivun laidassa oleva linkki johtaa myös sisäänkirjautumissivulle. Sisäänkirjautumissivulla voi käyttökieleksi vaihtaa joko suomen tai englannin kielen. Sisäänkirjautuminen tapahtuu syöttämällä Alkolta saatu käyttäjätunnus ja salasana. Näiden tunnuksien hallinta tapahtuu Alkon toimesta eivätkä käyttäjät voi vaihtaa niitä itse.

Alko ei voi taata Kumppaniverkon toimivuutta kaikkien järjestelmien kanssa. Suositeltava selain sovelluksen käyttöön on Google Chrome. Kumppaniverkkoa on myös mahdollista käyttää mobiililaitteilla.

Liitteenä olevaan Kumppaniverkon käyttöohjeeseen kannattaa perehtyä tarkasti.

Päivitetty 9.9.2021
HUOM. Tiedoston sarakeotsikoihin ei saa tehdä muutoksia. Tiedostossa on omat välilehdet enintään ja yli 5,5 tilavuusprosentin tuotteille.