Alko asettaa kaksi tuotetta myyntikieltoon lasihile-epäilyn vuoksi

Alko on yhdessä maahantuojien kanssa selvittänyt tuotteet, joita virhe voi koskea.

Alko asetti Drostdy-Hof Chardonnay -valkoviinin välittömästi myyntikieltoon saatuaan maahantuojalta tiedon lasihile-epäilystä. Valmistajan selvityksen mukaan erittäin pieni osa (vähemmän kuin 1/10 000) kyseisistä pulloista saattaa sisältää pientä lasihilettä tai -murskaa. Maahantuoja informoi asiasta myös Valviraa. Lisäksi Alko asetti perjantaina myyntikieltoon Allesverloren Tinta Barocca -viinin, sillä se saattaa valmistajan mukaan sisältää lasipölyä.

Alko on yhdessä maahantuojien kanssa selvittänyt myynnissämme olevat tuotteet, joita virhe voi koskea. Tuotemerkkien ja myynnissä olevien vuosikertojen perusteella Alko on pystynyt rajaamaan mahdolliset ongelmatuotteen kahteen viiniin, joiden myynti on keskeytetty. Asiakkaat voivat palauttaa Alkosta ostetut Drostdy Hof Chardonnay ja Allesverloren Tinta Barocca -viinit takaisin myymälöihin.

Ongelma on ollut yhden juomavalmistajan yhden pullottamon yhdellä pullotuslinjastolla. Tämän vuoksi maahantuojat ja vähittäismyyjät ovat pystyneet hyvin tarkkaan erittelemään sen, mistä tuote-eristä on kyse. Valmistaja on ilmoittanut korjanneensa ongelman.

Drostdy-Hof Chardonnay viinin osalta asia koskee eriä LB106J14 ja LB125H14 sekä Allesverloren Tinta Baroccan osalta erää LB115J14.