Alko avasi modernin myymälän historialliselle Espalle

Myymälässä palvelee pitkän koulutuksen saanut huipputiimi.

Alko avasi modernin myymälän historialliselle Esplanadille 17.6.2014 osoitteeseen Eteläesplanadi 20. Viinipainotteisen myymälän tuotevalikoima oheistarvikkeineen on suunniteltu palvelemaan niin alueen yrityksiä ja piknikasiakkaita kuin turisteja sekä kaikkia alueella liikkuvia herkkusuita.  

Parasta asiakaspalvelukokemusta ja esimakua tulevasta

Espan Alkon suunnittelun lähtökohtana on ollut Suomen paras asiakaskokemus. Myymäläilme, erilaiset digitaaliset ratkaisut sekä tuotevalikoima oheistarvikkeineen on suunniteltu erityisesti Espan myymälää varten.  

Myymälässä palveleva pitkän koulutuksen saanut huipputiimi tarjoaa parasta mahdollista juoma-asiantuntemusta.

”Espalla kivijalkamyymälän henkilökohtainen asiakaspalvelu ja digitaaliset palvelumme tukevat toisiaan. Tarjoamme sekä erinomaista asiakaspalvelua että makupaloja Alkon monikanavaisesta asiakaspalvelukokemuksesta”, kertoo Alkon sähköisten palveluiden kehityspäällikkö Sampsa Kemppainen.

”Olemme tehneet ruoan ja juoman maailmaan tutustumisen asiakkaillemme helpoksi kosketusnäyttöjen ja QR-koodien avulla. Pilotoimme jatkossa myymälässä myös muita uusia digitaalisia ratkaisuja”, jatkaa Kemppainen. 

Espalla Alko palaa juurilleen  

”Paluu Espalle on kuin paluu juurille”, summaa palvelujohtaja Kari Pennanen.

”Esplanadilla Bensowin talossa toimi myymälä Alkon perustamisvuotena 1932. Myymälä jatkoi talon sisäpihalla yli 60 vuotta”, kertoo Pennanen.

Monet Alkon myymäläkonseptin uudistukset ovat saaneet päivänvalonsa juuri Espalla. Vuonna 1962 Pohjoisesplanadilla avattiin ensimmäinen valintamyymälä, jonka valikoima koostui viineistä.

”Kehityskaareen sopiikin hyvin, että jatkamme samalla kadulla taas täysin uudenlaisella myymälällä”, sanoo toimitusjohtaja Hille Korhonen.  

Alkon myymälöitä on niin kauppakeskuksissa, vähittäiskaupan ketjujen yhteydessä, tavaratalojen yhteydessä, kauppahalleissa kuin omissa kiinteistöissä. Alkon myymälän sijaintia valittaessa on huomioitu terveen kilpailun edistämisohjelman vaatimukset.