Alko ottaa käyttöön korttimaksukassat. Käteinen maksutapana säilyy.

Alko ottaa käyttöön myymälöissään kassoja, joilla maksuvälineenä käy ainoastaan kortti. Kaikissa myymälöissä voi edelleen maksaa myös käteisellä.

Alko on testannut muutaman kuukauden ajan osassa myymälöitään korttikassoja. Palaute niin asiakkailta kuin henkilöstöltä on ollut pääosin positiivista. Korttikassat otetaan käyttöön kaikissa niissä myymälöissä, joissa on vähintään kaksi kassaa.

”Nopeuttamalla maksutapahtumaa sujuvoitamme asiointia, kun osa kassoista on varattu vain kortilla maksaville asiakkaille. Kassat on merkitty erillisellä ’Vain korttimaksut’ -kyltillä”, toteaa kehityspäällikkö Mikko Poutanen.

Keskimäärin Alkon myymälöissä käteisellä maksaa alle 25 prosenttia asiakkaista riippuen myymälästä ja alueesta. Kortilla maksavien asiakkaiden osuus on kasvanut vuosi vuodelta.

”Aikanaan lähimaksun tulo nosti korttimaksamista, meillä lähimaksujen osuus on kaikista ostoista noin 70 prosenttia. Myös korona kasvatti kortti- ja mobiilimaksamista jonkin verran.”

Alkosta korostetaan, että käteinen käy maksutapana edelleen.

”Asiakas voi edelleen halutessaan maksaa myös käteisellä. Myymälässä on aina vähintään yksi kassa, jolla voi maksaa sekä kortilla että käteisellä.”

”Tavoitteenamme on, että käytössämme ovat ne maksutavat, jotka asiakasta parhaiten palvelevat, ja kehitämme toimintaamme sen mukaisesti. Viime vuoden kesäkuussa otimme käyttöön MobilePayn, jolla voi maksaa niin myymälässä kuin verkkokaupassa.”

Lisätietoja
Alkon viestintä, mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi