Alko palvelee Ahvenanmaalla pian kahden myymälän voimin

Alko haluaa parantaa asiakaspalveluaan Ahvenanmaalla sijoittumalla keskeisille liikepaikoille.

Alko laajentaa palveluverkostoaan Ahvenanmaalla avaamalla myymälän Maxinge-kauppakeskuksessa 17.10.2013 ja toisen myymälän Maarianhaminan keskustassa mahdollisesti vielä vuoden loppuun mennessä.

”Maarianhaminan myymälän sijainti on vielä lopullista päätöstä vailla, mutta se tulee sijoittumaan aivan ydinkeskustaan”, kertoo palvelujohtaja Kari Pennanen

”Haluamme parantaa asiakaspalveluamme Ahvenanmaalla sijoittumalla maakunnan keskeisille liikepaikoille. Kahden myymälän avulla palvelemme erinomaisesti sekä paikallisasukkaita että turisteja. Työllistämme jatkossa myös enemmän henkilökuntaa”, Pennanen summaa.

Suomen parasta asiakaspalvelua paikkakunnan keskeisillä liikepaikoilla

Alkon myymälöitä on erilaisissa liiketiloissa: kauppakeskuksissa, vähittäiskaupan ketjujen yhteydessä, tavaratalojen yhteydessä, kauppahalleissa tai omissa kiinteistöissä. Myymälät sijoitetaan asiakkaiden näkökulmasta keskeisille liikepaikoille lähelle muita palveluita niin, että asiointi myymälöissä on mahdollisimman vaivatonta. Hyvät pysäköintitilat, julkiset liikenneyhteydet, turvallisuus ja logistiikka ovat muita myymälän sijaintiin vaikuttavia tärkeitä tekijöitä.

Ahvenanmaan myymälät edustavat myymäläkonseptiltaan uusinta Alkoa.

”Alkon myymäläkonseptin keskiössä on hyvä asiakaskokemus. Liiketilojen koko, tilajako, muoto sekä kalusteratkaisut ovat suunniteltu niin, että myyjän on mahdollisimman helppoa kohdata asiakas”, kertoo aluepäällikkö Ari Nyberg. ”Uusituissa myymälöissä tuoteryhmät erottuvat paremmin uuden opastejärjestelmän avulla. Uusissa värikkäissä ja valoisissa tiloissa on ilo asioida ja tehdä töitä”, Nyberg tiivistää.

Tuotevalikoima rakentuu asiakastarpeiden mukaan

Muuton myötä tuotevalikoima uudistetaan palvelemaan asiakaskunnan tarpeita.  

”Kahden myymälän avulla tarjoamme entistä kattavamman tuotevalikoiman. Maarianhaminan keskustassa huomioimme erityisesti turistien tarpeet ja Maxingessä paikallisen asiakaskunnan”, kertoo myymäläpäällikkö Sannikka Björklund.

Maxinge-kauppakeskus on Ahvenanmaan suurin ja sijaitsee Maarianhaminan kupeessa, viiden minuutin ajomatkan päässä kaupungin ydinkeskustasta. Muuton myötä myymälän ilta-aukioloajat pitenevät maanantaista perjantaihin 10–19 ja lauantaisin 10–17.

Muuton vuoksi Maarianhaminan vanha myymälä palvelee rajoitetulla valikoimalla 14.–15.10.2013. Keskiviikkona 16.10.2013 myymälät ovat kiinni.

Myymälät keskeisillä paikoilla
Alkon myymälöitä on erilaisissa liiketiloissa: kauppakeskuksissa, vähittäiskaupan ketjujen yhteydessä, tavaratalojen yhteydessä, kauppahalleissa tai omissa kiinteistöissä. Myymälät sijoitetaan asiakkaiden näkökulmasta keskeisille liikepaikoille lähelle muita palveluita niin, että asiointi myymälöissä on mahdollisimman vaivatonta.