Alko uudistaa Arkadian lippulaivamyymälänsä

Uudessa Arkadiassa on keskitytty elämyksellisyyteen ja uuden oppimiseen.

Helsingin keskustan Arkadiantalossa palveleva Alkon lippulaivamyymälä uudistetaan täysin elokuun aikana. Myymälä on suljettuna remontin ajan eli koko elokuun. Remontin aikana lähimmät palvelevat myymälät sijaitsevat Sokoksen, Forumin ja Stockmannin tavaratalojen yhteydessä.

”Arkadian myymälä on meille näyteikkuna maailmaan. Lippulaivamyymälässämme on laaja valikoima ja inspiroiva ympäristö, jossa sekä asiakkaat että henkilöstö viihtyvät”, kertoo toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Uudessa Arkadiassa on keskitytty elämyksellisyyteen ja uuden oppimiseen. Myymälässä työskentelevien alkolaisten kanssa asiakkaat voivat oppia jotain uutta juomasta ja ruoasta jokaisella vierailullaan.

”Arkadiassa ratkaisevaa on elämys per neliömetri, ei myynti per neliömetri”, Korhonen toteaa.

Erilaiset tapahtumat ja vierailevat asiantuntijat tuovat myymälään oman mielenkiintoisen lisänsä.

”Myymäläkonseptin suunnittelussa on huomioitu toimialan trendit ja ajankohtaiset ilmiöt. Arkadian myymälä on konseptiuudistuksen ensimmäinen pilottimyymälä ja se toimii testilaboratoriona uusille ideoille.”, kertoo Alkon konseptipäällikkö Lilli Pyykkö.

Myymälän kalustus ja ilme uusitaan täysin ja sen sisustukselliset yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä. Uusia ratkaisuja ovat muun muassa elämykselliset tuotemaailmat, ajankohtaisten tuotteiden sesonkialue sekä erilaiset digitaaliset ja itsepalveluasiakasta palvelevat ratkaisut. Myymälän toiminnallisiin uudistuksiin kuuluvat palvelukassa ja verkkokaupan noutotiski. 

Laajan valikoiman kruununa tuotemaailmat

Lippulaivamyymälän valikoima on Alkon myymälöiden laajin ja alakerran viinimaailma sekä kellaritila ovat entistä vaikuttavammat. Noin 3 000 tuotteen valikoima tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen maailman jatkuvasti kehittyviin juomatrendeihin. Arkadian omasta erikoisvalikoimasta löytyy myös tuotteita, joita ei muista myymälöistä saa.

Arkadian kolmesta uudesta tuotemaailmasta vaativakin samppanja-, olut- ja viskiharrastaja löytää etsimänsä. Arkadiassa myös alkoholittomien valikoima on painopisteenä. Tuotemaailmoja on konseptoitu yhdessä asiakkaiden ja juomaharrastajien kanssa.

”Jo aiemmin Arkadiassa on ollut laaja kuohuviinien ja samppanjoiden oma osasto. Nyt tuomme tällaiset omat osastot myös oluelle, viskeille ja alkoholittomille. Haluamme uudistuksilla vastata asiakkaiden kysyntään”, kertoo Helsingin aluepäällikkö Tatu Vanninen.

Uudistettu myymälä avataan perjantaina 2.9. Erinomaisella paikalla Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva myymälä on eräs Alkon alkuperäisistä liikepaikoista. Samaan osoitteeseen avattiin myymälä huhtikuussa 1932, kun Alko aloitti toimintansa.

Lisätiedot

Helsingin aluepäällikkö Tatu Vanninen 020 711 6101

viestintäpäällikkö Ilari Ceder 020 711 5449