Alkon myynti kasvaa juhannuksena 60 prosentilla

Juhannus on kaiken kaikkiaan suomalaisen ruoan juhlaa ja tämä näkyy viininmyynnissä.

Alkoissa juhannus on joulun jälkeen vuoden toiseksi vilkkain sesonki, ja myynti kasvaa tämän vuoden juhannuksena arviolta 60 prosentilla. Juhannusviikolla Alkoissa vierailee noin 1,4 miljoonaa asiakasta.

Tuoteryhmistä kasvaa eniten akvaviittien myynti. Sillin ja muiden kalaruokien palanpainiketta ostetaan noin 140 prosenttia enemmän kuin normaalilla viikolla.

Juhannus on kaiken kaikkiaan suomalaisen ruoan juhlaa ja tämä näkyy viininmyynnissä, sillä puna- ja valkoviinien myynti kasvaa suurin piirtein 65 prosentilla. Myös kuohuvien myynti kasvaa reilusti, sillä kuohuviinejä myydään 73 prosenttia normaalia viikkoa enemmän.

Juhannuksena suomalaisille maistuvat myös longdrinkit, sillä ”lonkeroita” myydään noin 90 prosenttia normaalia viikkoa enemmän.

Litramääräisesti neljänneksi eniten myydään oluita, joita menee kaupaksi noin 250 000 litraa. Oluiden myynti kasvaa juhannuksen aikaan suurin piirtein kolmanneksella.

Alkoholittomien tuotteiden kysynnän odotetaan jatkuvan kovana, sillä alkuvuodesta alkoholittomien tuotteiden myynti on kasvanut yli 50 prosentilla. Toukokuun lopussa Alko lanseerasi uusien alkoholittomien tuotteiden valikoiman ja esillepanon, joten alkoholittomat tuotteet löytyvät juhannuspöytäänkin erottuvasta turkoosista hyllystä.

Arviot perustuvat viime vuoden myyntilukuihin.

Miten laskettu?
Arviot perustuvat viime vuoden myyntilukuihin.
Ensin saunotaan ja sitten syödään vasta.
Suomalainen sananlasku

Suosi raikkautta

”Ensin saunotaan ja sitten syödään vasta”, veistellään monella suomalaismökillä juhannusaattona. Puujalassa on puolet totta, sillä suomalaisen ruokapöydän alkukesän herkut ovat raikkaita, mutta luonteikkaita kuin tuoreet koivunlehdet.

Uudet perunat, erilaiset kalaherkut ja ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat makuaistejamme hellin ottein herätteleviä harvinaisuuksia.

”Kotimaisen satokauden ensimmäisille tuotteille kannattaa valita herkkiä ja raikkaita juomia. Kesävalikoimiimme tuodut roseeviiniuutuudet sopivat mainiosti juhannuspöytään. Kesä ja juhannus ovat oluen sesonkiaikaa ja Alkon hyvistä olutvalikoimista löytyy sopiva makupari erilaisille kesäruoillemme. Esimerkiksi savustettujen ruokien kanssa sopivat hedelmäiset ja humalaiset vehnä-IPA:n maut”, sanoo Alkon tuotekoulutuspäällikkö Jukka Sopenperä.