Verkkokauppa avattu osoitteessa alko.fi

Alkon verkkokaupan tavoitteena on asiakaskokemuksen parantaminen entisestään, kun laaja valikoima tuodaan kaikkien asiakkaiden saataville.

Alko on avannut verkkokaupan nyt myös kuluttaja-asiakkaille. Verkossa asiakkaan saatavilla on Alkon laaja 5 000 tuotteen valikoima. Alko tarjoaa verkkokaupassaan samaa asiantuntevaa ja henkilökohtaista asiakaspalvelua, jota asiakkaat ovat saaneet tähän saakka myymälöissä.

Laaja valikoima saatavilla ympäri Suomen

Verkkokauppa tarjoaa asiakkaille eri puolilla Suomea tasapuolisen mahdollisuuden tutustua ja tehdä ostoksia Alkon laajasta valikoimasta. Asiakas voi tehdä verkkokauppaostoksensa rauhassa silloin, kun hänelle sopii. Verkkokaupasta voi tilata tuotteita tarvitsemansa määrän yhdestä pullosta ylöspäin.

”Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja nykyaikaisemmin. Tavoitteena ei ole myynnin kasvattaminen, vaan asiakaspalvelun kehittäminen vastaamaan kuluttajien toiveita. Verkkokaupassamme on tarjolla juomia erilaisiin käyttötarkoituksiin kaikille asiakkaille, myös vaativille harrastajille”, sanoo verkkokaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu.

Henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua kaikissa kanavissa

Alkon asiantuntemus juomissa sekä ruoan ja juoman yhdistämisessä on asiakkaan käytettävissä. Asiantuntijat vastaavat myymälöiden aukioloaikoina henkilökohtaisesti asiakkaiden kysymyksiin chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakkaat voivat myös itse etsiä sopivia juoma-ruokayhdistelmiä alko.fi:ssä esimerkiksi yhdistä ja onnistu -palvelun avulla

”Asiantunteva, henkilökohtainen palvelumme on nyt asiakkaillemme tarjolla sekä myymälöissä että mobiilisti. Autamme asiakkaita löytämään sopivan juoman pikkujouluihin tai retkievään seuraksi”, kertoo Paula Kujansivu.

Tilaukset noudetaan Alkon myymälöistä tai noutopisteistä

Kuluttaja-asiakkaat noutavat verkkokaupasta tilaamansa tuotteet valitsemastaan myymälästä tai noutopisteestä. Alkon 353 myymälää ja kumppanien 70 noutopistettä palvelevat Hangosta Nuorgamiin. Alko ei kuljeta alkoholijuomia kotiin.

Myymälät, noutopisteet ja verkkokauppa yhdessä muodostavat kattavan palvelukokonaisuuden, sillä kolmella neljästä suomalaisesta on Alkon palvelut neljän kilometrin sisällä. Asiakas valitsee sopivimman tavan hyödyntää Alkon asiantuntijoita ja tehdä ostoksia.

”Toimitamme varastossa olevat tuotteet neljässä arkipäivässä maksutta myymälään. Kun asiakas tekee tilauksen maanantaina kello 15 mennessä, voi sen noutaa vaikka mökille mentäessä perjantaina matkan varrella olevasta Alkosta”, toteaa Kujansivu.

Vastuullisuus keskiössä myös verkkokaupassa

Alko huolehtii verkkokaupassaan myynninvalvonnasta tarkasti. Asiakkaiden henkilöllisyys ja ikä tarkistetaan sekä tuotteiden tilauksen että noutamisen yhteydessä.

Alkon valikoima on testattu ja turvallinen, siten asiakas voi olla varma, että Alkon verkkokaupasta ostettu olut, viini tai väkevä juoma on aito. Alkon laboratorio on Pohjoismaiden suurin alkoholintarkastuslaboratorio, ja se analysoi vuosittain yli 80 000 näytettä.

Palveluja kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Alko kehittää jatkuvasti asiakaskokemusta ja palveluita. Verkkokauppa on digitaalisen palvelun yksi askel, ei päätepiste. Asiakaspalvelun digitaalista tulevaisuutta rakennetaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Alko on kehittänyt digitaalisia palvelujaan yhdessä asiakkaiden ja myymälähenkilöstön kanssa useita vuosia. Palautteen perusteella on parannettu verkkosivujen hakutoimintoja ja monipuolistettu verkossa olevaa tuoteinformaatiota. Asiakkaiden ja henkilöstön kanssa pidettyjen työpajojen tuloksia näkyy myös valmiissa verkkokaupassa palveluina ja toimintoina.

”Kuuntelemme asiakkaidemme mielipidettä herkällä korvalla ja kehitämme verkkokauppaa ja muita palveluita palautteen perusteella”, vakuuttaa Paula Kujansivu.

Verkkokauppamme toimii osoitteessa alko.fi.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Ilari Ceder, ilari.ceder@alko.fi, puh. 020 711 5449

viestintäasiantuntija Elina Tompuri, elina.tompuri@alko.fi, puh. 020 711 5608

viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, maritta.iso-aho@alko.fi, puh. 020 711 5443


Otsikkoa muokattu 2.4.2019