Fireball-likööri pois myynnistä

Likööri on valmistettu Pohjois-Amerikan elintarvikesäännösten mukaisesti, eikä se täytä EU-maissa noudatettavaa tiukempaa lainsäädäntöä.

Alko poistaa Fireball-liköörin myynnistä, sillä tuote sisältää raja-arvot ylittävän määrän propyleeniglykolia. Likööri on valmistettu Pohjois-Amerikan elintarvikesäännösten mukaisesti, eikä se täytä EU-maissa noudatettavaa tiukempaa lainsäädäntöä propyleeniglykolin määrästä. Yhdisteen määrä liköörissä ei aiheuta välittömiä terveysvaikutuksia.

Propyleeniglykoli on elintarvikkeissa yleisesti käytettävä lisäaine, jota alkoholijuomissa käytetään aromien kantaja-aineena. Kuten valtaosalla muitakin lisäaineita, on sillekin asetettu enimmäiskäyttömäärä.

Propyleeniglykolin määrää seurataan tiettyjen tuoteryhmien analyyseissä Alkon laadunvalvontaohjelman mukaisesti. Kyseessä oleva tuote on myynnissä useissa muissa Euroopan maissa, mutta Alko on ainoa taho, joka on reklamoinut virheestä tuotteessa.

Alko ottaa vastaan kaikki kuluttajilta palautuvat tuotteet. Alko hyvittää myös avatut tuotteet, mikäli juomaa on vielä jäljellä.