Helsingin hovioikeus antoi päätöksensä niin sanotussa Super Alko -tapauksessa

Alko Oy suojaa ja puolustaa omia tavaramerkkejään aktiivisesti Suomessa. Hovioikeus katsoo, että Oü Aldar Eesti on loukannut Alkon tavaramerkkejä Suomeen suunnatussa markkinoinnissaan.

Helsingin hovioikeus on tänään 7.12.2016 antanut päätöksensä niin sanotussa Super Alko -tapauksessa. Kyseessä on oikeustapaus, jossa Alko nosti kanteen virolaista Oü Aldar Eesti -yritystä vastaan.

Alko haastoi virolaisyrityksen oikeuteen 12.6.2013 Alkon tavaramerkin loukkauksesta Suomessa. Alko yritti ensin sopia tapausta vastaajan kanssa, mutta nosti kanteen, kun asiassa ei saavutettu sopimusta. Käräjäoikeus antoi asiassa päätöksensä joulukuussa 2015. Alko valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Alko Oy:llä on Suomessa rekisteröity ja laajalti tunnettu tavaramerkki Alko. Muiden yritysten tavoin Alko Oy suojaa ja puolustaa omia tavaramerkkejään aktiivisesti. Tavaramerkit ovat yrityksen arvokasta omaisuutta.

Alko on katsonut Super Alkon loukkaavan Alko Oy:n Alko-tavaramerkkiä Suomessa. Oü Aldar Eesti -yritys käyttää Super Alko -merkkiä, kun se markkinoi verkkokaupassaan alkoholijuomia Suomeen ja suomalaisille.  Lisäksi yritys on markkinoinut alkoholijuomia Super Alko -merkillä Suomessa jaettavassa painetussa lehdessä. 

Alko Oy ei ole vaatinut Super Alko -tavaramerkin käyttämisen kieltämistä Virossa.

Hovioikeuden päätöksen mukaisesti Super Alko on loukannut Alkon tavaramerkkejä ja toiminimeä käyttäessään verkkosivua superalko.ee ja tunnusta Super Alko Suomeen suunnatussa alkoholin myynnissä ja markkinoinnissa.

Hovioikeus kieltää Super Alkoa jatkamasta Alkon tavaramerkkien loukkaamista Suomeen kohdennetuilla verkkosivuilla tai markkinointimateriaaleissa.

Alko on tyytyväinen hovioikeuden ratkaisuun.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Ilari Ceder, 020 711 5449

viestintäasiantuntija Elina Tompuri, 020 711 5608