Hiilineutraali-symboli auttaa tekemään vastuullisia valintoja – muutoksia tuotesymboleihin

Alkon tuotteita voi jatkossa valita myös hiilineutraalius edellä. Hiilineutraali-symbolilla merkitään tuotteet, joiden päästöjä on todennetusti vähennetty ja jäljelle jäävät päästöt kompensoitu.

Alkon Vihreä valinta -merkintöihin tulee uusi Hiilineutraali-symboli. Hiilineutraali-symbolilla merkitään ne tuotteet, joiden tuotannosta syntyviä hiilidioksidipäästöjä on vähennetty ja jäljelle jäävät päästöt on kompensoitu. Merkinnän saadakseen tuotteella on oltava ulkopuolisen tahon varmentama sertifikaatti, joka on näkyvillä tuotteen etiketissä.

"Ilmastonmuutos näkyy yhä konkreettisemmin niin juomien tuotantoalueilla kuin suomalaisten arkielämässä, ja kiinnostus hiilineutraaleja tuotteita kohtaan on kasvanut. Hiilineutraali-symboli on yksi konkreettinen tapa auttaa asiakkaitamme tekemään entistä helpommin vastuullisempia ja ilmastoystävällisempiä valintoja", kertoo kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Alkon valikoiman Vihreä valinta -merkinnät kertovat juoman tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhön ja kestävään kehitykseen. Vihreä valinta -merkinnän saaneiden tuotteiden määrä on kasvussa – nyt jokin merkintä on jo joka kolmannella tuotteella Alkon valikoimissa.

Tuotetietoja yksinkertaistetaan

Alkon tuotteiden Eettinen-symboli kokoaa alleen tuotteet, joiden tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota ihmisten hyvinvointiin. Jatkossa yksittäisiä eettisiä sertifiointeja, kuten Fair for Life, For Life tai Reilu kauppa eli Fairtrade, ei enää eritellä omilla tunnuksillaan. Tieto tuotteen sertifioinnista on myymälässä tuotteen etiketissä ja hintalapussa sekä verkkokaupan ja mobiilisovelluksen tuotekortissa. Sertifioidut tuotteet löytää verkkokaupassa ja mobiilisovelluksessa myös sanahaulla.

Juutalaisten ohjeistuksien mukaisesti valmistetuista tuotteista kertova kosher-symboli poistuu käytöstä. Jatkossa kosher-merkinnän löytää myymälässä tuotteen etiketistä ja hintalapusta. Verkkokaupassa ja mobiilisovelluksessa kosher-tuotteet löytää edelleen sanahaulla.

Vihreä valinta -merkintöjen Paikallinen kestävän kehityksen sertifiointi -symboli on jatkossa Kestävän kehityksen sertifiointi -symboli. Muutos mahdollistaa tulevaisuudessa myös kansainvälisten ympäristövastuusta kertovien sertifikaattien merkitsemisen samalla symbolilla.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Varpu Göös

viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Lue lisää Vihreä valinta -merkinnästä ja tutustu symboleihin.

Tutustu Eettinen-symboliin ja eettisiin sertifiointeihin.