Joulu tuo kaksi miljoonaa asiakasta Alkon myymälöihin

Joulu on Alkossa vuoden kiireisintä aikaa. Viisipäiväisen jouluviikon aikana Alkon myymälöissä arvioidaan vierailevan noin kaksi miljoonaa asiakasta. Koko joulukuu tuo arviolta 6,4 miljoonaa asiakasta.

”Joulu on perinteisesti vilkkain sesonki myymälöissämme. Tänä vuonna helpotusta kiireen keskelle tuo verkkokauppamme, josta juomaparit jouluherkkujen kumppaniksi ja lahjakassiin voi valita yli 5 000 tuotteen valikoimasta”, kertoo toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Litramääräisesti joulun alla kasvaa eniten punaviinien myynti. Punaviinejä myydään kahden joulunalusviikon aikana arviolta 2,5 miljoonaa litraa. Punaviinien myynti kasvaa 145 prosentilla.

Jouluna pöytään ja lahjapakettiin pakataan arkiviinejä laadukkaampia tuotteita. Prosentuaalisesti kasvaa eniten yli 17 euron viinien myynti.  Tämä koskee sekä puna-, valko-,  että kuohuviinejä.

Väkevistä juomista joulunajan sesongin suosikkeja ovat madeirat, joiden myynti kasvaa 906 prosenttia, XO- ja muut konjakit, joiden myynti kasvaa 688 prosenttia ja portviinit, joita myydään 512 prosenttia enemmän. Skotlantilaisten mallasviskien myynti kasvaa 362 prosenttia.

Vahvojen glögien myynti nousee joulun alla 415 prosenttia ja mietojen 429 prosenttia.

Panimotuotteista IV-oluiden myynti kasvaa 86 prosenttia.

Joulupöytään varataan yhä useammin myös alkoholiton vaihtoehto. Alkoholittomia myydään joulun alla noin 173 prosenttia enemmän kuin normaalisti.

Kaiken kaikkiaan Alkon litramyynti on arviolta noin kaksinkertainen joulua edeltävän kahden viikon aikana, kun myyntiä verrataan normaaliin ja juhlattomaan myyntijaksoon.

Joulu mun makuun

Erilaisia joulupöytiä on yhtä monta kuin sen viettäjää, eikä ole yhtä ainoaa tapaa nauttia joulusta. Monille joulu on vuoden suurin juhla ja siksi joulupöytään valitaan parasta.

”Alkon makutyypeissä vivahteikas ja kehittynyt sekä roteva ja voimakas löytyy monien klassikkoalueitten arvokkaampia punaviinejä”, vinkkaa tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Viinin voi valita myös tukemaan kinkun makumaailma, jolloin keskitäyteläiset tai täyteläiset ja pehmeät sekä hedelmäiset punaviinit ovat parhaita valintoja. Makutyypit mehevä ja hilloinen tai kepeämpi marjaisa ja raikas auttavat tällöin kinkkuviinin valinnassa. Kolmas koulukunta valitsee joulun juhlapöytään oman lempiviininsä. Joulupöydän moniin makuihin on vaikea löytää täsmäviiniä, joten tämäkin on hyvä vaihtoehto. Lempiviini voi tietysti löytyä mistä tahansa makutyypistä.

”Valkoviineistä kinkun kanssa toimivat parhaiten makutyypiltään runsaat ja paahteiset tai vivahteikkaat ja ryhdikkäät viinit”, kertoo Vilkuna.

Myös kuohuviini toimii joulupöydän avauksena. Hedelmäinen ja raikas uuden maailman kuohuva sekä kuiva ja puolikuiva cava ovat hyviä valintoja, klassista samppanjaa unohtamatta.

Pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit ovat perinteinen ja aina toimiva valinta lämpimille jouluruoille ja kinkulle. Nykyään maistellaan myös rotevia ja luonteikkaita portereita ja stouteja joulupöydässäkin.

Monelle joulu ei tule ilman portviiniä. Se sopii niin juustojen, monenlaisten jälkiruokien kuin suklaankin kumppaniksi, ja portin tyypeistä löytyy vaihtoehtoja joka makuun.

Alkon myymälät ovat kiinni 24., 25. ja 26.12.

 

Lisätiedot

tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, 020 711 5107

viestintäasiantuntija Elina Tompuri 020 711 5608