
Alkon Arkadian myymälässä aloitetaan kuukausittaiset viininmaistelut
Alkon Helsingin Arkadian lippulaivamyymälässä järjestetään jatkossa kuukausittain maksullisia maistelutilaisuuksia. Tilaisuudet ovat jatkoa viime vuoden lopun tilaisuuksille, jotka saivat asiakkailta lämpimän ja jatkoon rohkaisevan vastaanoton.
Alkon Arkadian myymälässä järjestetään jatkossa kerran kuukaudessa maksullisia maistelutilaisuuksia. Maistelutilaisuuksissa asiakkailla on mahdollisuus maistella muutamia Alkon henkilökunnan huolella valitsemia tuotteita ja syventää tuotetuntemustaan Alkon asiantuntijoiden opastuksella.
”Olemme koko kansan sommelier, juomien asiantuntija. Haluamme jakaa osaamistamme ruuan ja juoman yhdistämisestä myös asiakkaillemme. Oivallutamme kiehtovien ja inspiroivien makujen maailmaan. Olenkin todella iloinen siitä, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme uudenlaista maistelukonseptia Arkadian myymälässä nyt ihan kuukausittain”, iloitsee palvelujohtaja Tatu Vanninen, joka vastaa pääkaupunkiseudun myymäläverkostosta ja palvelusta.
”Asiakkaat tykkäsivät kovin viime vuoden pruuveista ja maistelut olivat täysiä ja jonojakin syntyi. Tätä osasimme kyllä odottaakin, meiltä on niin kovasti näitä pruuveja toivottu. Olemme kehittäneet näitä maisteluja viime vuoden kokemusten perusteella, jotta asiakaskokemus olisi vielä parempi.”
Kuplia, poreita ja pirskahtelua
Ensimmäinen pruuvi järjestetään Arkadian myymälässä perjantaina 25. huhtikuuta. Samaan aikaan samppanja kuplii kolmen päivän ajan (24.-26.4.2025) Vanhalla Ylioppilastalolla Grand Champagne -samppanjatapahtumassa.
”Samppanjanystävät ovat varmasti tilaisuuden myötä huhtikuun lopussa liikkeellä ja myös me Alkossa hemmottelemme kuplivien ystäviä. Uskallan luvata iloisen poreilevaa tunnelmaa ja pirskahtelevia makumaailmoja. Meillä on maisteltavana kaksi huippuvuosikertojen kehittyneempää samppanjaa, joista toinen on Alkon oman kellarin aarre vuodelta 1985 ja toinen samppanjan helmi on myymälämme Erikoiseristä vuodelta 1996”, kertoo Arkadian myymälän palvelupäällikkö Päivi Aarnio.
”Toukokuussa maistellaan kevään juhlien inspiraatioksi kuplivia, kesäkuussa on vuorossa roseet, heinäkuussa grilliviinit ja elokuussa natu- ja oranssiviinit.”
Maistelua ajatuksen kanssa
Viiniä voi maistella kuka tahansa täysi-ikäinen, joka haluaa tutustua viineihin vähän paremmin. Alkossa viininmaistelusta puhutaan ammattitermillä pruuvi. Se tarkoittaa maistelua analysoiden ajatuksen kanssa – erotuksena pelkästä juoman nauttimisesta.
”Pruuvaaminen on paitsi viinin maistamista, myös juomaan tutustumista, oppimista ja maun analysointia. Olen aika vakuuttunut siitä, että näistä meidän pruuvitilaisuuksista asiakas saa makunystyröiden haastamisen lisäksi uutta inspiraatiota ja vinkkejä esimerkiksi ruuan ja juoman yhdistämiseen”, sanoo Vanninen.
Alko toimii vastuullisena ja ammattimaisena juoma- ja ruoka-alan asiantuntijana, joka haluaa jakaa tätä asiantuntemusta myös muille. Pruuvikokeilulla Alko tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuksia syventää osaamistaan ja tuotetuntemustaan.
Alko järjesti Etiketti-pruuveja vuodesta 1998 vuoteen 2018 asti. Pruuvit keskeytettiin vuonna 2018 voimaan tulleiden alkoholilain muutosten myötä. Tämän jälkeen Alko on järjestänyt Etiketti-webinaareja, kokeillut pääkaupunkiseudulla pruuvitilaisuuksia ja testaa nyt myymäläpruuveja. Pruuveille on viranomaislupa. Tuotepruuveja järjestää myös Ruotsissa Systembolaget ja Norjassa Vinmonopolet.
Lisätietoja
Pääkaupunkiseudun palvelujohtaja Tatu Vanninen, p. 040 838 9694, tatu.vanninen@alko.fi
Alkon viestintä, mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi