Muovisilla lavoilla aiempaa kevyempi työvuoro

Uudella lavalla vähennetään hävikkiä, sillä puiset lavat ovat keskimäärin heikkolaatuisia.

Alko on ottanut myymälätoimituksissaan käyttöön muovisen niin sanotun teho- eli puolilavan. Lavan pituus on 80 senttiä ja leveys 60 senttiä. Tarkoitus on korvata puiset teholavat kokonaan vuoden 2015 aikana. Suurempi 120X80-senttinen puinen EUR-lava säilyy kuitenkin pääasiallisena kuljetusapuvälineenä. Ennen kaikkea uudet lavat keventävät myymälähenkilökunnan taakkaa.

”Uudella lavalla vähennämme hävikkiä, sillä puiset teholavat ovat keskimäärin hyvin heikkolaatuisia ja iso osa on rikkoutunut jo ensimmäisellä käyttökerralla”, kertoo Alkon logistiikkapäällikkö Tuomas Kokkonen.

Uuden lavan on valmistanut Okartek Oy ja sen etuja ovat kestävyyden lisäksi keveys ja hyvä pinottavuus. Lava on valmistettu kierrätysmuovista.

Tuotteet saapuvat Alkon myymälöihin lavoille pakattuina ja puretuista kuormista jäävät lavat lähetetään myymälöistä paluukuljetuksilla takaisin logistiikkakeskuksiin. Uudet muovilavat helpottavat myymälähenkilökunnan työskentelyä, sillä käsivoimin siirreltävät tyhjät lavat ovat nyt entistä kevyempiä ja helpommin pinottavia.