Odotathan hetken…

Musiikin monitaituri Alkon lippulaivamyymälässä

"En sulje laululistoiltani pois mitään musiikkityyliä.”

”Parasta työssäni on, kun kohtaan asiakkaan hänen lähtökohdistaan käsin ja asiakkaalle jää tunne, että hän sai tarvitsemansa ja vielä vähän enemmänkin.”

Susanna Valkfors työskentelee myyjänä hiljattain uudistetussa Alkon Helsingin Arkadian lippulaivamyymälässä. Hän on hyvä esimerkki monipuolisesta alkolaisesta osaamisesta. Asiakaspalvelu- sekä juoma- ja ruokaosaamisen lisäksi hän on musiikin ammattilainen.

Musiikin maisteri juomien maailmassa

Susanna Valkfors valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2014 pääaineenaan laulupedagogiikka.

”Ensimmäinen virallinen työpaikkani oli Kokkolan kaupunginteatterin musikaalikuorossa. Sen jälkeen työskentelin mansikkamaalla, pikaruokapaikassa, ravintolassa, vaatekaupassa, laulunopettajana ja oopperakuorossa.”

Hän tuli ensin kesätöihin vuonna 2010 Alkoon ja seuraa äitinsä viitoittamaa urapolkua. Hänen äitinsä jäi vuonna 2014 eläkkeelle Alkosta, jossa hän teki pitkän työuran toimien viimeksi myymäläpäällikkönä. Susanna Valkfors on ehtinyt työskennellä jo useassa Alkon myymälässä, tällä hetkellä hän palvelee asiakkaita kesällä uudistetussa Arkadian myymälässä.

Intohimoinen musiikin ammattilainen

Susanna Valkfors esittää tilaisuudesta riippuen kappaleita rockista oopperaan ja hän myös säveltää ja sanoittaa itse.

”Laulan mieluiten musiikkia, jossa on minulle sitä jotain sävelessä, rytmissä, sanoissa tai niissä kaikissa. En sulje laululistoiltani pois mitään musiikkityyliä.”

Hän on opiskellut musiikkia ammattitasolle asti ja siten tietää, mitä musiikin tekeminen vaatii. 

”Ymmärrän ja arvostan kaikkien laulajien ja säveltäjien työtä. Jos mietin puhtaasti kylmien väreiden määrää, niin klassisen musiikin säveltäjistä Sibelius, Puccini, Schubert ja Fauré ovat suosikkejani. Kevyellä puolella taas esimerkiksi Freddie Mercury vakuutti säveltäjänä ja laulajana.”

Alko elää ajan hengessä

Susanna Valkfors pitää kiehtovimpana työssään ihmisten kohtaamista mitä moninaisimpien tilanteiden parissa.

”Saan työskennellä pitkät perinteet omaavassa luotettavassa talossa, joka kehittää toimintaansa koko ajan vaatimusten mukaisesti.”

Hän painottaa, että Alkossa asiat hoituvat ajallaan ja yhteisöllisyys kehittyy koko ajan eteenpäin. Hän voi kehittää itseään monella osaamisalueella ja haastaviinkin juomakysymyksiin löytyy vastaus asiaansa vihkiytyneiltä ammattilaisilta.

”Ruoka- ja juomatrendeissä riittää loputtomiin tutkittavaa. Kollegoista tulee hyviä kavereita. Suosittelen Alkoa työpaikkana!”

Ihmisläheinen palveluyritys

Eri kaupunkien ja myymälöiden profiileja on alettu nostaa esille esimerkiksi esillepanojen liitutauluteksteissä. Susanna Valkforsin mielestä se tekee Alkon imagon puhuttelevammaksi ja ihmisläheisemmäksi kuin ennen.

”Samaa avointa ja sopivan rentoa linjaa toivon jatkettavan kaikessa toiminnassa.”

OSTOSKORIN YHTEENVETO

Loading spinner