Osavuosikatsaus 1.1.–30.4.2014

Alko saavutti strategisia tavoitteitaan ja yhtiön hallitus sai uuden puheenjohtajan.

Alko saavutti vuosien 2014–2016 strategisista tavoitteista yhden etuajassa, kun yhtiö voitti Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen suurten yritysten sarjan keväällä 2014. Alkon menestys on strateginen tavoite ja pitkäjänteisen työn tulos. Alkon vahvuuksiksi nousivat henkilöstön osallistaminen ja innostaminen.

Alkon alkoholijuomaverollinen liikevaihto oli 352,1 milj. euroa (350,1 milj. euroa), joka oli 2,0 milj. euroa enemmän kuin edellisvuonna. Alkoholijuomaverollinen liikevaihto nousi alkoholijuomaveron korotuksen vuoksi. Alkoholijuomaveroton liikevaihto oli 167,9 milj. euroa (169,9 milj. euroa). Liikevaihto laski juomien litramyynnin vähenemisen myötä. Liikevoitto oli 9,2 milj. euroa (9,0 milj. euroa).

Alkon yhtiökokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi kauppaneuvos Soili Suonojan, varapuheenjohtajaksi pääjohtaja Harri Vainion, ja jäseniksi finanssineuvos Jarmo Väisäsen, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturin, pääsihteeri Leila Kostiaisen, ylijohtaja Kirsi Varhilan ja filosofian maisteri Kuisma Niemelän.