Pakkausjätteen kierrättäminen muuttuu

Vuoden 2016 aikana avautuvissa uusissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia.

Kierrättäminen muuttuu entistä helpommaksi Alkojen ja muiden kauppojen asiakkaille. Vuoden 2016 aikana avautuvissa uusissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia. Keräyspisteet on sijoitettu sinne, missä liikkuu mahdollisimman paljon ihmisiä ja suurin osa Rinki-pisteistä tulee sijaitsemaan kauppojen yhteydessä. Muutos ei koske pantillisia juomapakkauksia, jotka palautetaan myös jatkossa kauppojen yhteydessä oleviin pullonpalautuspisteisiin.  

Keräyspisteitä on tulossa eri puolille Suomea vähintään 1850 kappaletta, joista 500 pisteessä kierrätetään myös muovipakkauksia. Jatkossa siis myös yksittäisten muovipakkausten kierrättäminen on vaivattomampaa.

Yhtenäiset ohjeet helpottavat kierrättämistä, koska samat lajitteluohjeet pätevät kaikkialla Suomessa. 

Rinki koostuu suomalaisista yrityksistä ja sen omistavat teollisuuden ja kaupan toimijat. Myös Alko on mukana Ringin toiminnassa. Alko tekee yhteistyötä juomapakkausten kierrätyksessä Rinki Oy:n, Suomen Keräyslasiyhdistyksen sekä Suomen Palautuspakkaus Oy:n (PALPA) kanssa.

Kaikki Suomen kierrätyspisteet eivät muutu vuoden 2016 aikana. Lähimmän oman kierrätyspisteen voi katsoa täältä kierratys.info/

Lisätietoa pakkausjätteen kierrättämisestä rinkiin.fi/kotitalouksille/