Saksalaisella tarkkuudella vuodesta 1516

Reinheitsgebot, Baijerin osavaltiossa vuonna 1516 määritelty oluen puhtauslaki, täyttää 500 vuotta.

Saksalaisen oluenvalmistuksen historiallinen kulmakivi Reinheitsgebot täyttää 500 vuotta huhtikuun 23. päivä. Kyseessä on Ingolstadtin kaupungissa, Baijerin osavaltiossa vuonna 1516 määritelty oluen puhtauslaki, jota valtaosa Saksan merkittävistä panimoista noudattaa edelleen. Laki määrittää oluen sallituiksi raaka-aineiksi veden, ohrat ja humalat. Lisäksi hiiva sallitaan käymisaineena.

”Saksalaiset oluet ovat tyylipuhtaita oluita omissa oluttyypeissään ja ne kiinnostavat asiakkaitamme. Saksasta tulee mahtavia ruokaoluita ja janonsammuttajia”, suitsuttaa Alkon panimotuotteiden tuotepäällikkö Tomas Salmi.

Saksalaiset oluet ovat tyyliltään sopineet suomalaiseen olutmakuun: lageria, vahvaa lageria, pilsiä, vehnäoluita. Alkon valikoimassa on tänä päivänä jo yli 40 laadukasta saksalaista olutta ja vuoden 2016 aikana on tulossa runsaasti uutuuksia. Perinteisen olutmaan ensimmäinen tuote saapui Alkon hyllyille vuonna 1986.

Alkossa on vietetty myös maailman kuuluisinta olutjuhlaa Oktoberfestia. Tänä vuonna Oktoberfestin kunniaksi valikoimiin saapuu kymmenkunta tuotetta. Oktoberfest-oluet ovat perinteisesti rikkaan täyteläisen maltaisia, usein keskiasteisesti humaloituja ja kokonaisuutena pehmeän vivahteikkaita.

”Oktoberfestista on muodostunut tärkeä sesonki syksylle. Muita olutsesonkeja ovat kotimaisten pienpanimoiden käsityöläisolutviikot, pääsiäisoluet, kesän olutuutuudet ja jouluoluet”, Salmi kertoo.