Uudenvuoden viikolla kuohuviinin myynti poksahtaa

Kuohuviini on monipuolinen juhlajuoma, joka juhlistaa suomalaisten uudenvuodeniltaa.

Suomalaiset juhlistavat uuttavuotta perinteisesti kuohuviinillä ja samppanjalla. Tämä näkyy myös Alkon myymälöissä, joista myydään uudenvuoden viikolla arviolta noin 450 000 pulloa kuohuviinejä ja samppanjoita. Vastaavana juhlattomana ajankohtana myynti on noin 44 000 pullollista kuohuvaa viikossa.

Kuohuviinin litramyynti kasvaa uudenvuoden alla arviolta yli 900 prosenttia ja samppanjan vajaat 800 prosenttia.

Myös alkoholittomia tuotteita halutaan juhlapöytiin, sillä näiden tuotteiden myynti kasvaa noin 350 prosentilla juhlan alla.

Alkon kokonaismyynti on uudenvuoden alla vajaat 2,1 miljoonaa litraa juomia. Kokonaismyynti kasvaa yli 140 prosenttia juhlattomaan kauteen verrattuna.

Uudenvuoden vaikutusta myyntiin on arvioitu edellisen vuoden myynnin perusteella.

Monipuolinen juhlajuoma

Erilaiset kuohuviinit täydentävät mainiosti monenlaisia uudenvuodenillan juhlapöytiä. Kuohuviinien tyylimaailma on monipuolinen ja se tarjoaa oivia makuja oikeastaan ruoalle kuin ruoalle.

Monelle blinit ovat perinteinen uudenvuoden herkku ja näiden rinnalle voi valita sekä hapokkaita ja paahteisia että hedelmäisempiä ja mineraalisempia juomia. Ensimmäiseen kategoriaan osuvat esimerkiksi samppanjat ja muut sakkakypsytetyt juomat. Toista edustavat esimerkiksi proseccot ja sektit.

Kuohuvat ovat oivia tunnelmannostattajia, mutta sopivat myös pidempään illastamiseen. Esimerkiksi roseekuohuviinit- ja samppanjat pärjäävät hyvin liharuokienkin, kuten roseeksi jätettyjen fileeiden, seurassa.

Kuohuviinit on tärkeää muistaa jäähdyttää hyvin. Ne tulisi tarjoilla noin 6–8-asteisina. Pakastimessa säilytettävällä geelicoolerilla huoneenlämpöisen viinipullon saa viilennettyä nautintalämpöiseksi noin 20 minuutissa. Jääpalojen ja veden sekoituksessa isossa coolerissa tai ämpärissä juoman saa viileäksi jo vartissa.

Näin avaat kuohuviinipullon turvallisesti

Kuohuviinipullojen avaamisessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta: pullossa saattaa olla painetta jopa kuuden baarin verran. Vertailun vuoksi henkilöauton rengaspaine on noin kaksi baaria.

Kuivaa pullo ennen avaamista ja jätä pyyheliina käsivarrellesi. Pidä pullon suu koko ajan suunnattuna pois muiden kasvoista. Irrota varovasti pullon korkkia suojaava foliopaperi ja metallilanka. Oikeakätiset ottavat pullon pohjan oikeaan käteensä ja kallistavat pulloa yläviistoon noin 45 asteen kulmaan. Pullon korkkiosa nojautuu vasemman käden kämmenpohjaan. Pyöritä pulloa oikealla kädellä pohjasta, vasen käsi jarruttaa hitaasti irtoavaa korkkia.

Parhaimmillaan pullon suulta kuuluu vain vaimea pihahdus.

Alkon myymälät palvelevat uudenvuodenaattona lauantaina 31.12. pääsääntöisesti kello 18 saakka. Tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa alko.fi:stä.

Lisätiedot
Viestintäpäällikkö Ilari Ceder, puh. 020 711 5449