Valmistujaiset vilkastuttavat Alkoja

Valmistujaisia edeltävänä perjantaina ja lauantaina kuohuviinin myynnin arvioidaan kasvavan noin 30 prosenttia.

Ammatteihin, ylioppilaiksi tai ylempiin tutkintoihin valmistuneita juhlitaan toukokuun lopulla. Ilon viikonloppu näkyy myös Alkoissa, sillä kuohujuomia ostetaan normaalia enemmän.

Valmistujaisia edeltävänä perjantaina ja lauantaina kuohuviinin myynnin arvioidaan kasvavan noin 30 prosenttia. Vastavalmistuneita halutaan selvästi helliä laadulla, sillä samppanjoiden myynnin arvioidaan kasvavan yli 50 prosenttia. Luvut ovat edellisvuoden myyntiin perustuneita arvioita.

Huomaavainen emäntä tai isäntä muistaa myös autoilevat tai muusta syystä alkoholittomia tuotteita nauttivat vieraansa. Alkon myyjät osaavat auttaa sopivien alkoholittomien tuotteiden valinnassa.

Kaiken kaikkiaan toukokuu on vilkas kuukausi, sillä silloin myydään vajaat 10 prosenttia koko vuoden myynnistä. Vuonna 2014 valmistujaiset ja helatorstai osuivat samalle viikolle, joten valmistujaiset eivät näkyneet Alkon myynnissä erillisenä piikkinä.

Kuohuvaa koko noutopöydälle

Juhlissa tarjottavaksi voi valita useampaa erilaista juomaa, mutta ruoka rakastaa myös kuplia. Kuohuviinien seuraksi sopivat mainiosti erilaiset pienet syötävät, jotka rakentuvat kaloista, äyriäisistä, kasviksista ja esimerkiksi kanasta.

"Täyteläiset, vähän kypsemmät kuohuviinit ja varsinkin samppanjat kestävät hyvin myös vaalean lihaisia makuja. Kuplat raikastavat suun mukavasti odottamaan seuraavaa suupalaa" sanoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Kesäisen marjaisten jälkiruokien ja kakkujen kanssa kuohuviini sopii niin ikään erinomaisesti. Tällöin kannattaa kuitenkin valita hivenen makeampi juoma.