Vuoden urheiluseura -ehdokkaat on 2015 valittu

Liikunta- ja urheiluyhteistyö osana alkoholihaittojen ehkäisyä on Alkolle tärkeää.

Suomen Urheilugaalassa Hartwall Areenalla 12.1.2016 palkittavan Vuoden urheiluseura -tunnustuksen ehdokkaat on julkistettu.  

Vuoden urheiluseura 2015 tittelistä ja Alkon 10 000 euron stipendistä kisaavat Helsingin NMKY, Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Siilinjärven Pesis.

Liikunta- ja urheiluyhteistyö osana alkoholihaittojen ehkäisyä on Alkolle tärkeää, koska urheilu- ja liikuntaharrastukset edesauttavat koko väestön terveellistä elämäntapaa. Näihin kuuluvat merkittävänä osana myös joko päihteettömyys tai kohtuullinen alkoholinkäyttö.  

Alko on tukenut vuodesta 2003 urheiluseurojen toimintaa myöntämällä Kasvata urheilijaksi -stipendin nuoria ja lapsia liikuttavalle seuralle, joka on kiinnittänyt erityisesti huomiota päihteettömään toimintatapaan.  Suomen Urheilugaalan Vuoden urheiluseura -tukijana Alko on nyt toista kertaa.

Alkon ja Valon raati valitsi kuudesta ehdokkaasta kolme.

Helsingin NMKY on vuonna 1889 perustettu koripallon, taekwondon ja salibandyn urheiluseura. Seuran jäsenmäärä on karvan verran alle 1 000 henkilöä. NMKY tekee tiivistä yhteistyötä Helsingin kaupungin virastojen kanssa ja toteuttaa helsinkiläislapsille matalan kynnyksen liikuntakerhoja, -leirejä ja -tapahtumia. Seura tekee Helsingin kaupungin kanssa yhteistyötä monikulttuuristen liikuntahankkeiden toteuttamiseksi.

Jyväskylän Kenttäurheilijat on aktiivinen yleisurheilun toimija Jyväskylässä ja koko Keski-Suomessa. Seuran lähtökohtana on avoimuus ja mentaliteettina maakunnasta huolehtiminen. Vuonna 1938 perustettu Jyväskylän Kenttäurheilijat tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden urheiluseurojen kanssa. Yhteistyöllä alueen muiden seurojen kanssa on tehty mahdolliseksi pienempien seurojen jäsenten osallistuminen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden lajikouluihin.

Siilinjärven Pesis on ehdokkaista nuorin, sillä seura on perustettu 1987. Sen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on vilkasta, ja seura on paikallisesti tunnettu toimija. Seura järjestää esimerkiksi koulujen kanssa iltapäiväkerhoja sekä erilaisia pesäpallotapahtumia alueen koulujen oppilaille. Nuoresta iästään huolimatta Siilinjärven Pesis on onnistunut vakiinnuttamaan yhteistyötä alueella.