Vuoden urheiluseura 2016 -ehdokkaat on valittu

Suomen Urheilugaalassa Hartwall Areenalla 17.1.2017 palkittavan Vuoden urheiluseura -tunnustuksen ehdokkaat on julkistettu.

Vuoden 2016 urheiluseurapalkinnon teemana on respect – kunnioitus, arvostus, kannustus ja huomiointi. Vuoden urheiluseura 2016 tittelistä ja Alkon 10 000 euron stipendistä kisaavat Salon Palloilija, HSV-Tennis, Raision Jumpparit, Maaselän Latu ja Vantaan Jalkapalloseura. Lisäksi Alko jakaa tänä vuonna myös neljä 1 000 euron arvoista stipendiä muille finalisteille.

Liikunta- ja urheiluyhteistyö osana alkoholihaittojen ehkäisyä on Alkolle tärkeää, koska urheilu- ja liikuntaharrastukset edesauttavat koko väestön terveellistä elämäntapaa. Alko on tukenut vuodesta 2003 urheiluseurojen toimintaa myöntämällä Kasvata urheilijaksi -stipendin nuoria ja lapsia liikuttavalle seuralle, joka on kiinnittänyt erityisesti huomiota päihteettömään toimintatapaan.  Suomen Urheilugaalan Vuoden urheiluseura -tukijana Alko on nyt kolmatta kertaa.

Alkon ja Valon raati valitsi seitsemästä ehdokkaasta viisi

Salon Palloilijat ry on Salon suurin urheiluseura ja täyttänyt vuonna 2016 60 vuotta. Seurassa on viisi lajijaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. SalPaan kaikki ovat tervetulleita ja jokaiselle tarjotaan omatasoista toimintaa. Seuran kaikissa lajijaostoissa on tarjolla kilparyhmiä ja harrastajaryhmiä sekä aikuisryhmiä.

HVS-Tennis on perinteikäs, vuonna 1920 perustettu helsinkiläinen tennisseura. HVS-Tennis pyrkii olemaan seura, jonka parissa voit viettää koko elämäsi. Jokainen voi HVS-Tenniksen avulla suunnitella ja toteuttaa oman polkunsa pelaajana ja tehdä sen kannustavassa ilmapiirissä, ammattitaitoisten valmentajien johdolla.  

Raision Jumpparit on 29-vuotias, Raision suurin urheiluseura. RaJu on reilu, reipas ja riemukas seura, joka tarjoaa laadukasta harrasteliikuntaa lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Seuran kilpalajeja ovat joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, tanssi, rytminen voimistelu ja kilpa-aerobic. Seuralla on innokas ja kehittämistyöhön sitoutunut joukko seuratoimijoita, joita kutsutaan seuratouhukkaiksi.

Maaselän Latu järjestää erilaisia koko perhettä liikuttavia tapahtumia Reisjärvellä ja Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Suomenselän alueella. Seura on kasvattanut jäsenmääräänsä 300 jäsenellä, mikä on paljon pienessä, harvaan asutussa kunnassa. Tänä vuonna seura on järjestänyt 43 erilaista tapahtumaa vapaaehtoisvoimin. Etenkin isoissa tapahtumissa on ollut mukana koko kylä ja alue ja ne ovat selvästi vahvistaneet kylän yhteisöllisyyttä.  

Vantaan Jalkapalloseura on vuonna 1970 perustettu vantaalainen jalkapalloseura. Se järjestää toimintaa monipuolisesti 3-vuotiaiden lapsi-vanhempi-kerhoista aikuisten jalkapallokoululuihin asti ikään kuin vauvasta vaariin. Tavoitteellisen valmennuksen lisäksi seuran toiminnassa on muun muassa matalan kynnyksen jalkapallokerhoja, vastaanottokeskuksen ja Kirkon ulkomaanavun kanssa Peace United -toimintaa ja erityisryhmäjalkapalloa.

Kuva: Suvi Suovaara/EMG