Alkosta Suomen paras työpaikka

Alko on Suomen paras työpaikka suurten yritysten sarjassa 2014. Kilpailu on yhtiön strateginen tavoite, joka on nyt saavutettu.

Alko on Suomen paras työpaikka suurten yritysten sarjassa 2014. Tutkimuksessa Alkon vahvuuksiksi nousi henkilöstön osallistaminen ja innostaminen.

”Alko on investoinut paljon henkilöstöön ja ihmisten johtamiseen. Tulokset myös näkyvät. Alkossa työntekijät luottavat johtoon ja esimiehiin sekä ovat ylpeitä siitä mitä tekevät. Alkon henkeen tiivistyy rohkeus, välittäminen ja yhdessä onnistumisen ilo”, kertoo Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen.

”Hyvä fiilis heijastuu työntekijöidemme kautta myös asiakkaillemme. Siksi satsauksemme henkilöstön hyvinvointiin ja hyvään johtamiseen ovat mittavat”, jatkaa Korhonen.

Alkon menestys on pitkäaikaisen työn tulos. Suomen parhaat työpaikat -kilpailun voittaminen on myös yhtiön strateginen tavoite, joka on nyt saavutettu.

Menestyksen avaimet henkilöstön osallistamisessa

Alkon arvomaailma perustuu jatkuvalle oppimiselle ja henkilöstön osallistamiselle. Jokainen alkolainen osallistuu vuosittain keskimäärin neljään koulutuspäivään.

”Alko on tehnyt esimerkillistä työtä rakentaessaan henkilöstön ja asiakaskokemuksen kehittämisestä koko henkilöstöä osallistavan ja innostavan kokonaisuuden. Merkittävää Alkon sijoittumisessa suurten työpaikkojen sarjassa kärkisijalle on se, että Alkolla on 347 myymälää Hangosta Nuorgamiin. Alko on elävä esimerkki siitä, miten hyvä työpaikka ja yhtenäinen palvelukulttuuri voidaan rakentaa maantieteellisesti hyvin hajautuneessakin organisaatiossa”, arvioi Great Place to Work® Instituten toimitusjohtaja Mona Rundberg.     

 

Jatkossa Alko keskittyy kehittämään jokaisesta myymälästä ja työtiimistä Suomen parasta työpaikkaa.

”Työyhteisössä huokuu tekemisen meininki” – Alkon työntekijöiden avoimia vastauksia Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa:

Iso organisaatio, jossa kaikki hommat toimii. Työympäristö upea: koulutetaan, kuunnellaan ja rekrytoidaan oikeita ihmisiä. Loistava työpaikka, en tule vaihtamaan mistään hinnasta. Olen ylpeä ja rinta rottingilla, kun sanon että työskentelen Alkossa.
Alkolainen
Meillä ihmiset otetaan aidosti mukaan toimintaan, heihin luotetaan ja kannustetaan haastamalla yhä parempiin työsuorituksiin.
Alkolainen
Henkilöstön koulutukseen panostetaan kunnolla. Tuntuu, että jokaisen työpanosta arvostetaan. Työyhteisöstämme huokuu tekemisen meininki, on aina mukava tulla töihin.
Alkolainen
Työnantaja antaa mahdollisuuden kaikille edetä ja kehittyä paremmaksi työntekijäksi.
Meillä on yhteinen tahtotila olla asiakaspalvelun huippuja! Sekä innokkuus kehittää itseämme koko ajan.
Alkolainen