Uuden myymälän avaaminen on pitkä tie

Alkossa pidetään jatkuvasti silmiä ja korvia auki kiinnostavien liikepaikkojen suhteen.

Ennen juhannusta avattu Kalasataman myymälä on tuorein tulokas Alkon myymäläverkostossa. Kehittyvälle Teurastamon alueelle avattu myymälä palvelee tuhansia Kalasatamassa asuvia ja työskenteleviä ihmisiä. Kalasataman kohde on Alkolle mielenkiintoinen, sillä alueen rakennusprosessi on pitkä. Kalasataman on määrä olla valmis 2030-luvulla, joten alueen asiakasmäärä kasvaa koko ajan.

Alkossa pidetään jatkuvasti silmiä ja korvia auki kiinnostavien liikepaikkojen suhteen. Alkon verkkosivuilla oleva lista kertoo kohteista, joissa aktiivisesti katsastetaan uusia ja mielenkiintoisia liiketiloja. Tämä työ ei aina tarkoita uuden myymälän avaamista tai vanhan myymälän muuttoa, mutta tämä työ on tarpeellista myymäläverkoston kehittämisen kannalta.

Kalasataman myymälän avaamista pohdittiin jo silloin, kun Kalasataman aluetta alettiin rakentaa. Myymälän avaaminen on kuitenkin pitkä prosessi lupahakemuksineen ja vuokrasopimuksineen. Myymälää hiotaan yleensä viimeiseen asti.

”Saimme tuotekuormat perjantaina kello 18. Myymälän piti olla avauskunnossa seuraavan viikon torstaiaamuna, joten työtä kyllä piisasi”, kertoo Kalasataman Alkon myymäläpäällikkö Marko Ruotsalainen.

Kuormien purkaminen tarkoitti noin 1 200 tuotteen valikoiman sijoittamista hyllyille. Myymälä oli onneksi jo rakennusvaiheessa saanut hyllynsä, joten tuotteita päästiin asettelemaan omille paikoilleen.

Ruotsalainen pyörittää Kalasataman ohella myös Malmin myymälää. Uusimman myymälätulokkaan toimintojen hiominen on vaatinut ja vaatii Ruotsalaiselta tiivistä läsnäoloa Kalasatamassa. Jokapäiväistä työtä Kalasatamassa tekee viisihenkinen myymälähenkilöstö.

”Hakemuksia kaikkiin avoimiin tehtäviin tuli hyvin paljon, mutta sehän on vain positiivista. Saimme kasaan oikein hyvän tiimin”, Ruotsalainen paljastaa.