Grillatut lampaankyljykset

Kuivamarinadilla maustettujen lampaankyljysten lisukkeeksi sopii esimerkiksi marinoitu punasipuli. Samalla reseptillä voi myös paistaa lampaankareeta. Paista kareeseen kaunis väri pannulla öljyssä. Nosta liha 175-asteiseen uuniin ja jatka paistamista noin 20 min. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Liha on kauniin roseeta sisältä, kun mittari osoittaa 58 astetta.

Valmistusaineet

  • 8–12 lampaankyljystä 

  • Kuivamarinadi

  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi

  • 1 rkl juustokuminaa

  • 2 tl jauhettua korianteria

  • 1 tl kanelia

  • 0,5 tl jauhettua muskottia

  • 1 tl gourmetsuolaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

Paistamiseen

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Sekoita marinadia varten mausteet keskenään. Pyyhkäise lampaankyljykset talouspaperilla kuivaksi. Hiero mausteseos kyljyksiin. Anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti.

2. Sivele kyljyksille hieman öljyä. Paista kyljyksiä pari minuuttia per puoli grillissä, parilapannulla tai paistinpannulla. Jos paistat kyljyksiä isolle joukolle ihmisiä, niin paista ne 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä paistetut kyljykset foliolla ja anna lihan tasaantua n. 15 minuuttia.

3. Tarjoa batata harra -perunoiden, marinoidun sipulin ja kurkku-jogurttidipin tai muiden tahnojen kanssa.
Juomasuositus
Grillatut lampaankyljykset

Mausteisuuteen istuu vivahteikas ja kehittynyt punaviini Libanonista tai Kreikasta. Myös mehevät ja hilloiset, mausteiset punaviinit Portugalista ovat hyvä valinta lampaankyljyksille.

Oluista hedelmäiset ja melko voimakkaasti humaloidut alet tukevat mausteista makumaailmaa.