![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/Alko-OnlineShop/fi_FI/Muut%20kuvituskuvat/makujen-metsastajat/JPG/Artikkelikuva_1250x490pix_JPG/Artikkelikuva_C3_1250x490pix.jpg)
Näin nautit oluesta enemmän
Makunautinto ylevöityy, kun nautit oluen oikeanlaisesta lasista ja oikeassa lämpötilassa.
Hyvä lasi hyvälle oluelle
Oikea lasityyppi tuo sille tarkoitetun oluen aromit ja makuvivahteet parhaiten esiin. Katso video, jossa kerrotaan, millainen lasi kannattaa valita millekin oluelle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että säännöt lasityyppien ja oluiden yhdistämisestä eivät ole kiveen hakattuja, vaan eri lasityyppejä voi rohkeasti kokeilla eri oluiden kanssa.
Oikea lämpötila
Lagerit, vahvat lagerit ja vehnäoluet voidaan nauttia hieman viileämpinä kuin alet ja portterit, jotka suositellaan nautittaviksi yli kymmenasteisina. Ruokapöydässä ne lämpenevät lähelle huoneenlämpöä, mikä on monen mieleen.
Vaaleat lagerit, kevytoluet, vehnäoluet, maustetut oluet ja hedelmäoluet
- hyvin viilennettyinä, 8–10 °C
Alet, tummat lagerit, bockit, portterit ja stoutit
- viilennettyinä, 10–14 °C
Trappisti- ja luostarioluet
- hieman viilennettyinä, 14–16 °C