Näin nautit oluesta enemmän

Makunautinto ylevöityy, kun nautit oluen oikeanlaisesta lasista ja oikeassa lämpötilassa.

Hyvä lasi hyvälle oluelle

Oikea lasityyppi tuo sille tarkoitetun oluen aromit ja makuvivahteet parhaiten esiin. Katso video, jossa kerrotaan, millainen lasi kannattaa valita millekin oluelle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että säännöt lasityyppien ja oluiden yhdistämisestä eivät ole kiveen hakattuja, vaan eri lasityyppejä voi rohkeasti kokeilla eri oluiden kanssa.

Oikea lämpötila

Lagerit, vahvat lagerit ja vehnäoluet voidaan nauttia hieman viileämpinä kuin alet ja portterit, jotka suositellaan nautittaviksi yli kymmenasteisina. Ruokapöydässä ne lämpenevät lähelle huoneenlämpöä, mikä on monen mieleen.

Oluen tarjoilulämpötilat

Vaaleat lagerit, kevytoluet, vehnäoluet, maustetut oluet ja hedelmäoluet

  • hyvin viilennettyinä, 8–10 °C

Alet, tummat lagerit, bockit, portterit ja stoutit

  • viilennettyinä, 10–14 °C

Trappisti- ja luostarioluet

  • hieman viilennettyinä, 14–16 °C

Muita olutaiheisia artikkeleita