
Konjakit
Konjakit ovat tynnyrikypsytettyjä viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä.
Konjakit ovat alkuperämerkittyjä ja tulevat Länsi-Ranskasta Cognacin alueelta.
VS-konjakit
- VS-konjakit ovat vähintään 2 vuotta kypsytettyjä, kepeitä ja hedelmäisiä.
- VS-konjakit tarjoillaan avec-juomana tai drinkkisekoituksissa.
VSOP-konjakit
- VSOP-konjakit ovat vähintään 4 vuotta kypsytettyjä hedelmäisiä, mausteisia ja tammisen vaniljaisia.
- VSOP-konjakit tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.
XO-konjakit
- XO-konjakit ovat vähintään 10 vuotta kypsytettyjä, kuivatun hedelmäisiä ja aromikkaita.
- Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.
Muut konjakit
- Kolmiportaisen ikäluokittelun ulkopuolelle jäävät konjakit.
Tuoksuja ja makuja
Hedelmäinen
- Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi.
Kuivahedelmäinen
- Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi.
Yrttinen
- Erilaisten maustekasvien aromeja.
Tamminen
- Selvä vanhan tammipuun aromi.
Setripuinen
- Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi.
Kaakaoinen, vaniljainen
- Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja.