Muut viinit

Viinityyppejä ja viinityylejä on lukuisia erilaisia.

Viinejä voidaan luokitella eri tavoilla esimerkiksi niiden valmistustavan, raaka-aineiden tai tuotantoalueiden mukaan. Näkökulmat luokitteluun vaihtelevat tarkastelutavan mukaan. Olemme koonneet tähän osioon runsaasti tietoa erilaisista viinityypeistä kuten alkuviineistä, vegaanisista viineistä, luomuviineistä, jälkiruokaviineistä ja väkevistä viineistä.

Vihreän valinnan viinityypit

Alkon valikoiman Vihreä valinta -merkinnät kertovat juoman tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhön ja kestävään kehitykseen. Tämän merkistön alle kuuluvat muun muassa alkuviinit, vegaaniset viinit, biodynaamiset ja luomuviinit.

Väkevät viinit

Väkevät viinit on viinityyppinä nuoria verrattuna mietoihin viineihin. Sherry, madeira ja portviini ovat tunnetuimmat ja klassisimmat väkevät viinityypit. Tämän lisäksi väkeviin viinityyppeihin lasketaan mukaan lukuisa joukko muita erilaisia maustettuja tai väkevöityjä juomia, kuten vermutit, malagat, glögit ja saket.

Jälkiruokaviinit

Jälkiruokaviinejä valmistetaan ympäri maailman. Niiden tyylikirjo on laaja aina matala-alkoholisista ja pirskahtelevista intensiivisen makeisiin sekä väkevöityihin versioihin.