Koomikko Ali Jahangirin keittiössä

Stand-up-koomikko Ali Jahangiri tekee huumoria lähes aiheesta kuin aiheesta. Kotikeittiössään hän kokkaa sekä iranilaista pastaa että siskonmakkarakeittoa. Ikisuosikki on rento ja helppo falafel-resepti.

Millainen kokki olet?

Seikkailijakokki! Katson paljon ruokaohjelmia ja yritän jälkikäteen muistaa, mitä huippukokit tekivät. Yleensä se on huono idea. Olen yrittänyt kokata tv-ohjelmien perusteella muun muassa rapuja. En ollut ottanut reseptiä muistiin. Lopputulos oli lähes katastrofaalinen. Mitään varsinaista keittiöfilosofiaa minulla ei ole. Teen ruokaa, josta on tarkoitus nauttia.

Miten taustasi näkyy keittiössäsi?

Pyydän usein äidiltäni reseptejä ja apua ruokien maustamiseen. Lasteni suosikki on spagetti iranilaisittain. Se valmistetaan muutoin tavalliseen tapaan, mutta koko spagetti kastikkeineen höyrytetään lopuksi. Höyryttäminen tuo ruokaan ihan omanlaisensa maun. Syödään meillä ihan tavallisiakin ruokia. Eilen tein lapsille siskonmakkarakeittoa, sekin kuuluu koko perheen suosikkeihin.

Millainen on hyvä ruoan ja juoman liitto?

Minulla on ongelma: tykkään juoda ruoan kanssa joko kokista tai vettä. Näitä taas harvoin juodaan Suomessa ruokajuomana, vaikka minusta ne sopivat lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Myönnän kyllä, että viinin ja ruoan liitto kyllä toimii silloin kun viinin on valinnut joku viinejä oikeasti tunteva henkilö.

Millainen on unelmiesi keittiö?

Olen moniin standardikeittiöihin liian pitkä, joten esimerkiksi liesituuletin on aina väärällä korkeudella. Haluaisin keittiön ilman liesituuletinta ja sen päällä roikkuvaa maustehyllyä.

Mikä on luottoreseptisi?

Falafelit pitaleivällä ja turkkilaisella jogurtilla. Se on helppo ja hyvä resepti, jonka kanssa voi nauttia vaikka mintunlehdistä, kurkusta, limestä ja sokerista valmistettua kurkkujuomaa. Syömme perheen kanssa falafeleja varmaan pari kertaa kuussa. Korianteri on tärkeässä osassa, mutta periaatteessa sekaan voi laittaa melkein mitä vaan. Hauskinta on, että jokainen ruokailija voi tehdä annoksestaan ihan oman näköisensä.

Lue myös heistä