Emilia Vuorisalmi rohkaisee aikuisiakin kaverin etsintään

Aikuisiälläkin voi luoda syviä uusia ystävyyksiä, rohkaisee hyvinvoinnin asiantuntija Emilia Vuorisalmi, joka on mukana Kaverisovelluksen kehittämisessä.

Mikä on Kaverisovellus?  

Kaverisovellus on luotu poistamaan yksinäisyyttä. Se on kuin ystävyyden Tinder, ilman romanttista ulottuvuutta. Kolmasosa meistä suomalaisista kokee joskus yksinäisyyttä. Se liittyy usein uusiin elämäntilanteisiin. On kasvettu eri suuntiin, muututtu – sinänsä luonnollista liikettä, mutta tuloksena voi olla yksinäisyys. 

Miten Kaverisovellus toimii? 

Sovellukseen luodaan profiili ja kerrotaan oma kaveritarve: etsinkö toista pienen lapsen äitiä puistokaveriksi, vaiko esimerkiksi seuraa urheilumatsiin tai leffaan.  

Miten se auttaa yksinäisyyteen? 

Yksinäisyydestä pois vie kaksi reittiä. Ensiksi miten löytää samanhenkisiä ihmisiä, se oma heimo. Toinen polku on yksinäisyyden tunteen kitkeminen: miten oppia olemaan yksin. Eli autetaan ihmisiä tekemään sisäistä työtä yksinäisyyden poistamiseksi. 

Yksinäisyys on yleisempää kuin arvaammekaan. Itsekin olisin kaivannut tällaista sovellusta, kun muutin pienen lapsen äitinä takaisin Suomeen. 

Miksi sovellusta tarvitaan juuri nyt? 

Pandemia on koetellut meitä ja katkaissut arjen kohtaamisia. Kun maailma taas avautuu, olisi kiva mennä konserttiin tai matsiin, mutta kenen kanssa? Arjen rutiinit ovat menneet uusiksi, ja on kenties ihmisinäkin muututtu. 

Miten tulit mukaan Kaverisovelluksen kehittämiseen?  

Olin hyvinvoinnin asiantuntijana pohtinut näitä asioita pitkään, kun kuulin että tällainen sovellus on kehitteillä. Tuon Kaverisovellukseen kokonaisvaltaista näkemystä hyvinvoinnista, ja käyn välillä puhumassa ja jakamassa tietoa yhteisölle.  

Miten Kaverisovellus on lähtenyt liikkeelle? 

Innostus on ollut suurta, tämä on ollut tervetullut palvelu monille. Mitä ihania tarinoita olemmekaan saaneet kuulla! 

 

Alko tukee Kaverisovelluksen kehittämistä. 

Lataa sovellus : app.kaverisovellus.fi 

Tutustu toimintaan: instagram.com/kaverisovellus.fi 

Teksti Teija Laakso, kuva Sanna Lehto

Emilia Vuorisalmi

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettiläs.

Lääkäri ja kirjailija. Rakkaus haltuun -kirjan tekijä.

Sinua voisi myös kiinnostaa