Kirsi Ståhlberg opiskelee

Rohkeus johti seitsemän vuoden työskentelyyn Alkossa ja opetti näyttelijälle paljon asiakastyöstä.

"Seisoimme kaverini kanssa Kaivopihalla Helsingin keskustassa 2000-luvun alussa ja katsoimme mitä kauppoja siinä ympärillä oli. Etsimme töitä. Kävelimme Alkoon ja kerroimme kassan myyjälle, että haluai­simme heille töihin. Siitä se lähti. Muutaman päivän päästä sain kutsun työhaastatteluun ja sitten työpaikan Pasilan Alkosta.”

Seitsemän Alkon vuotta

Kirsi työskenteli Alkon toimipisteissä Helsingissä ja Lahdessa yhteensä seitsemän vuotta viikonloppuisin ja kesäisin. Hän valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta näyttelijäksi ja muusikoksi ja nousi valtakunnan tietoisuuteen Salatut elämät -sarjan Isabella Holmina. Kuvaukset kestivät vuodesta 2007 vuoteen 2013.

Nykyään näytteleminen ja esiintyminen ovat Kirsille harrastus, joka tuo piristystä arkeen ja työelämään. Varsinainen leipä tulee Manpower­Groupilta, jossa Kirsi työskentelee rekrytointikonsulttina.

Alkosta tarttui matkaan monta hyvää oppia

”Saamassani koulutuksessa korostettiin, että älkää keksikö viinisuosituksia omasta päästä, vaan kysykää kokeneemmilta myyjiltä. Asiakkaita pyrittiin oikeasti auttamaan. Alkon aika antoi pohjaa oikeaan työntekoon: töihin tullaan tiettyyn aikaan, on tauot ja kotiinlähtöajat, opitaan, miten töissä ollaan ja millaista on hyvä asiakaspalvelu.”

Työhaastattelussa Kirsi tiesi, että viinejä on kahta laatua, punaista ja valkoista. Alkossa tieto karttui, ja talon sisäisessä sokkotestissä Kirsi osasi jo erottaa vintage-samppanjan, cavan ja saksalaisen kuohuviinin toisistaan.

”Nyt tietämys on laskenut kuin lehmän häntä. Valitsen usein saman tutun suosikin, uusiseelantilaisen sauvignon blancin. Viini kuuluu minulla laadukkaisiin ja mukaviin hetkiin, kuten illanistujaisiin ystävien­ kanssa.”

Uuden oppiminen janottaa yhä

Rohkea elämänasenne ja uuden oppimisen jano ovat pitäneet pintansa. Kirsi aloitti tammikuussa työyhteisön kehittäjän opinnot humanistisessa ammattikorkeakoulussa Humakissa Helsingissä. Jo Alkossa hän sai esimakua työntekijöiden sitouttamisesta, perehdyttämisestä ja johtamisesta. Jokaisessa piilee potentiaalia, myös sellaisessa, joka kertoo Alkon työhaastattelussa, että punainen viini on pahaa. Nykyään myös punaviini on Kirsistä hyvää.

Teksti Helen Partti, kuva Essi Lyytikäinen

 

Kuka?

Kirsi Ståhlberg on 40-vuotias rekrytointikonsultti, freelancenäyttelijä, -juontaja ja -laulaja

Asuu: Helsingissä.

Tavoite: Valmistua työyhteisön kehittäjäksi ja julkaista työelämään liittyvä podcast.

Sinua voisi myös kiinnostaa