Mikko Saarisen tie vei Alkosta bändihommiin

Roope Salminen & Koirat -yhtyeen rumpali Mikko Saarinen päätyi intin jälkeen töihin Alkoon. Työyhteisö tsemppasi, kun bändihommat alkoivat vetää.

"Suomalaiset juomatottumukset tulivat tutuiksi ja Alkon koulutus sokkojuomatesteineen jäi mieleen. Muistiin painui myös joustava työyhteisö."

Mikko Saarinen oli muusikon uraa aloitteleva rumpali Roope Salminen & Koirat -yhtyeessä, kun bändille alkoi sadella keikkoja. Työkaverit toivoivat, että bändi menestyy. Eteen tulikin tilanne, jossa Mikon piti tehdä päätös siitä, miten paljon hän panostaa uraansa musiikin parissa.

Musiikki voitti. Ennen täysipainoista siirtymistään rumpaliksi Saarinen jatkoi kuitenkin myös Alkossa vielä jonkin aikaa. Hän oli aloittanut Alkossa jouluapulaisena Vuosaaren myymälässä Helsingissä vuonna 2010 ja siirtynyt sieltä Viikin myymälään. Työt Alkossa jatkuivat vuoden 2012 uudenvuodenaattoon.

Pandemia vei bilebändin keikat

Roope Salminen & Koirat -yhtye vietti kymmenvuotisjuhlaa viime vuonna. Suomen kovimmaksi bilebändiksi tituleerattu kahdeksikko on kunnostautunut paitsi esiintymislavoilla, myös levytyksillä. Uutta musiikkia on tulossa.

Pandemia on ollut pitkä kuiva kausi artistin elämässä. Saarinen on hyödyntänyt keikkailutauon Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opintojen parissa. Koirien rumpali opiskelee äänisuunnittelijaksi.

Looginen jatkumo muusikosta äänisuunnittelijaksi

 ”Teen äänisuunnittelua liikkuvaan kuvaan ja videopeleihin. Kuljen myös kentällä luurit korvilla ja mikrofoni kädessä ja kerään ääniä ympäristöstä. Niillä rakennan äänimaailmoja.”

Ehkä joku avatar tarvitsee jään särkymisestä syntyvää räsähdystä. Sellaisen Saarinen äänitti viime talvena rikkomalla avannon jääkannen tyttöystävän perheen mökillä.

Äänituotannosta Saarinen innostui bändikeikkojen ja studiotyöskentelyn lomassa. Äänisuunnittelijan ammatti on looginen jatkumo esiintyvän muusikon työlle, mutta veri vetää luonnollisesti lavoille. Soittotaitoa ja yhteishenkeä Saarinen pitää yllä harjoittelemalla treenikämpällä ja tapaamalla bändin jäseniä.

Juustohampurilaisia itse tehdyllä ketsupilla, viinisuositusten kera

Mikko Saarinen hakeutui aikanaan Alkoon töihin, koska oli kiinnostunut ruoasta ja juomasta. Vastikään miehen kokkaustaidoista pääsivät nauttimaan myös kaverit. Saarinen tarjosi juustohampurilaisia, joiden välissä oli itse tehtyä ketsuppia.

”Oli huikea menestys. Vuosaaren Alkon viinisuosituskin meni nappiin.”

Teksti Helen Partti Kuva Kalle Kirjalainen

Kuka?
  • Mikko Saarinen on 30-vuotias äänisuunnittelu­opiskelija ja Roope Salminen & Koirat -yhtyeen rumpali. Työskenteli Alkossa 2010–2012.
  • Asuu: Helsingissä.
  • Tavoite: Toivoo hyvää tasa­painoa töiden ja vapaa-ajan välillä, terveyttä ja onnellisuutta.