Lohen grillaus – 2 niksiä lohen helppoon kypsennykseen

Lohi maistuu mahtavalta grillattuna, ja sen valmistus on helppoa ja nopeaa. Kokosimme niksit ja reseptit lohen helppoon kypsennykseen grillissä.

1. Näin irrotat helposti lohen nahan ja grillaat lohen vartaassa

Poista lohesta nahka ja pilko kala 3 x 3 cm paloiksi. Lohen nahka irtoaa helposti, jos kuumennat kalan pellillä tai vuoassa uunissa 200 asteessa nahkapuoli ylöspäin muutaman minuutin ajan. Nappaa nahan kulmasta kiinni ja vedä nahka irti. Helpompaa fileointia ei ole.

Voit myös hyödyntää pientä tohotinta, eli ruoanlaittoon tarkoitettua kaasupoltinta. Polta kalan nahkaa kevyesti ja irrota nahka.

Hyödynnä isojen lohivartaiden grillauksessa oivaa niksiä: laita lohipalaan kaksi puista grillitikkua rinnakkain, niin kala pysyy paremmin kasassa.

Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä kylmässä vedessä noin tunti, niin ne eivät syty palamaan tai kärähdä kärjistä niin nopeasti.

Kokeile marinoituja lohivartaita grillissä herkullisen wasabikastikkeen kera.

2. Näin grillaat lohen annospaloina grillissä

Leikkaa lohi nahkoineen reilun kokoisiksi annospaloiksi, laita folion tai suoraan parilan päälle ja grillaa kypsäksi. Jätä kala grillatessa sisältä mieluummin hiukan pehmeäksi kuin kuivaksi.

Voit myös grillata lohta halsterissa. Voit laittaa kalan halsteriin joko kokonaisena tai paloina ja kypsentää kalan halsterissa käännellen.

Kokeile lohta grillissä kesäisin lisukkein.

Teksti Taina Tellman, kuva Reetta Pasanen